Uluslararası Şiddet ve Hoşgörü Semineri Vakfımızda Yapıldı

Adıyamanlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Adıyamanlılar Vakfı işbirliğince yaklaşık bir yıldır yürütülen ‘Gençlerin Şiddetten Kaçınması ve Hoşgörü için Eğiticilerin Avrupa Ağı projesi’nin Adıyaman ayağı AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş’inde katılımıyla Adıyamanlılar Vakfı ve Gençlik Ve Spor Kulübü Derneğinde gerçekleştirildi.

Proje kapsamında İtalya, Macaristan, Portekiz, Polonya, Romanya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İsveç ten gelen 12 yabancı vatandaş üç gün boyunca Adıyamanlıların misafiri oldu.

Yetiş: “Umarım, Adıyaman’ın Hoşgörü ve Barışçıl Yapısı Bütün Dünya ya Hâkim Olur.”

Seminere katılan Adıyaman AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyamanlılar Vakfının yaptığı çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belerterek, uluslar arası toplumda konuşulan meselelerin artık Adıyaman’da da konuşuluyor olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

En büyük temennisinin Adıyaman’ın kendi içindeki barışçıl, hoşgörülü, uzlaşı içerisindeki yapıyı bütün yeryüzüne hâkim olması olduğunu da kaydeden milletvekili Yetiş şunları söyledi:

“Birçok farklı Avrupa birliği üyelerinden Adıyaman’ımıza gelen yabancı misafirler ile birlikte ortak insanlık ailesi olarak şiddetten olabildiğince arındırılmış ve insanlığın beraberce geleceğe doğru yürümesini sağlayacak temel koşulları oluşturmanın istişaresi içerisindeyiz. Öyle bir noktaya geldik ki artık Adıyaman sadece kendi bölgesini ve ülkesini değil bir bütün olarak bütün insanlığın sorunlarını tartışa bilen ve bunlara ilişkin bir takım çözümlemeler geliştire bilen bir noktaya gelmiştir. Umarım Adıyaman’ın kendi içindeki barışçıl, hoşgörülü, uzlaşı içerisindeki toplum yapısı bütün yeryüzüne hâkim olur” dedi.

Adıyamanlılar Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Murat Demirkol ise,” Yaklaşık bir yıldır faaliyete geçirmiş olduğumuz projemizin bir ayağını Adıyaman’da gerçekleştirmenin kıvancını yaşıyoruz. Bu projemize 9 ülke destek vermiştir. 12 temsilci arkadaşımız ile beraber bu proje süreci içerisinde karşılıklı olarak neler yaptığımızı masaya yatırdık. Bu projenin ulusal boyuta da yansıması olacaktır. Dünyada her türlü şiddetin önlenmesi için STK’lar olarak hepimize büyük görevler düşüyor. Asıl amacımız ise Adıyaman ilimizin tanıtımına katkı sunmaktır” dedi.

Haber: Zeynal BOZ/ADIYAMAN