Mayıs Ayı Burs Töreninde Önemli İsimler Vardı

Adıyamanlılar Vakfı’nın Mayıs ayı burs törenine yine her zamanki gibi birbirinden değerli simalar katıldı.

Vakfın düğün salonunda düzenlenen burs törenine, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Orman, uluslararası ekonomist Abdulhamit Bayhan, Türk halk müziğinin sevilen yüzü Kâhtalı Mıçı, kollarından özürlü olup ayaklarıyla resim çizen Ressam Ayşe Işık, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ve çok sayıda Mütevelli Heyet üyeleri ile Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Kâhtalı Mıçı’nın birbirinden güzel söylediği türkü ve şiirlerin ardından bir konuşma yapan Prof. Dr. Sabri Orman, yaptığı konuşmada eğitim alanında eski öğrencilik hayatıyla şimdiki nesil arasında büyük bir fark olduğunu, şu anki neslin eski nesile oranla çok şanslı bir dönem geçirdiğini ve bulunduğu konumunun değerini iyi bilmelerini söyledi.

Ekonomist Abdulhamit Bayhan ise, insanların aidiyet duygusuyla ilgili bir açıklamada bulunarak, insanların kariyer sahibi olmasıyla birlikte nereden geldiğini ve nerede olduğunun farkında olmalarını, öz benlilikleri konusunda asla taviz vermemelerini ve bulunduğu mevkide de her zaman kendi yöre insanlarının eğitimine katkıda bulunmalarını istedi.

Ressam Ayşe Işık ise ne zaman ve ne şekilde özürlü olduğuna dair kendi biyografisinden bahsetti. Her iki kolunu 5 yaşında iken biçerdövere kaptırdığını ve bugüne kadar her sağlam insan gibi kendi ihtiyaçlarını kendisinin karşılandığını belirterek,  özellikle özürlü olduğuna dair bugüne kadar bir kez olsun hayata küsmediği gibi,  asla da isyan etmediğini ve tam aksine arkadaş ve dostlarının sayesinde mutlu ve huzurlu bir hayat sürdürdüğünü söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise burs törenine katılan bütün katılımcılara teşekkür ederek, vakıfla ilgili bugüne kadar eğitime büyük önem verdiğini ve bundan sonra da aynı çizgide çalışmalarını yürüteceğini belirterek, başarıya ulaşmanın bazı ipuçlarını verdi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL