Eyüp teki Adıyamanlılar Standına Büyük İlgi

Adıyamanlılar Vakfı’nın ve Çifthisar Derneği iş birliğince Eyüp’teki yaz etkinlikleri kapsamında açılan ‘Adıyamanlılar Standı’ vatandaşların en çok uğrak merkezlerinden biri oldu.

Toplam 30 sivil toplum kuruluşunun katıldığı ve 1 Haziran-30 Ağustos arası açık kalacak olan Adıyamanlılar standı, meşhur Adıyamanlı çiğ köfteci Ömer Aybak tarafından işletiliyor. Buradaki stantlar son derece modern olup çoğu Osmanlı döneminde ahşap olarak yapılan evleri andırıyor.

Stantla ilgili çalışmalarını yürüten Adıyamanlılar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Demir ve Çifthisar Derneği Başkanı Mehmet Ataş, her gün binlerce kişinin katıldığı etkinlik alanında Adıyaman standının Adıyaman’ın tarihini ve kültürünü tanıtımı açısından önemli rol üstleneceğini kaydettiler.

Eyüp Belediyesi tarafından Yeni Nikâh Sarayı karşısında inşa edilen stant alanında dev bir sahne de yapıldı. Bu sahnede ise her gece STK’ların düzenleyeceği etkinlikler kapsamında Türkiye’nin birçok ünlü sanatçısı katılarak vatandaşlara güzel bir müzik ziyafeti sunacak.

Standın ilk açılış gününde vakıf yöneticilerin da katıldığı Adıyamanlılar stant açılışına Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu da katıldı. Göksu, her gün binlerce vatandaşın katılarak büyük ilgi gösterdiği projede yer almaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL