Adıyamanlılar Federasyonu İçin Başvuru Yapıldı

Yaklaşık 250 bin Adıyamanlının bulunduğu İstanbul’da, kısa adı ADIFED olan Adıyaman Dernekler Federasyonu’nun kurulması için İstanbul Valiliği’ne resmen başvuru yapıldığı belirtildi.

Uzun süredir dernek başkanları arasında yapılan istişareler sonucunda 15 derneğin katıldığı Federasyon ile ilgili olarak İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulunulduğu belirtildi.

Federasyona katılan dernek başkanlarıyla son kez Adıyamanlılar Vakfı’nda bir toplantı yapan Vakıf Başkan Vekili Av. Abdurrahman Dursun, dernek başkanlarına süreçle ilgili bilgiler verdi. Dursun, Federasyonun 23 Haziran Pazar günü Sultangazi Kent Ormanı’nda düzenlenecek geleneksel piknik şöleniyle ilk icraatına başlayacağını ve böylelikle de aktif çalışmalarına start vereceğini sözlerine ekledi.

Dursun, “Federasyonun kurulmasıyla İstanbul’da çok daha güçlü potansiyele sahip olmakla birlikte önemli hizmetlere imza atacağına inanıyorum. İnşallah hep birlikte el ele, gönül gönüle vererek güzel şeyler başaracağız” diyerek sürecin Türkiye’ye, Adıyaman’a ve bütün Adıyamanlılara hayırlara vesile olacağına inandığını söyledi.

Federasyona katılan derneklerin isimleri şöyle:

Gader, Gölbaşılılar Derneği, Çelikhanlılar Derneği, Sakız Köyü Der, Söğütlübahçe, Pınarbaşı Derneği, Tırkidin Derneği, Canbegliler Derneği, Sincik Gönüllüler Derneği, Agid, Taşkale Derneği, Kahta Gölgeli Köyü, Karadut Derneği, Düdan Derneği ve Sincikliler Derneği

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL