Adıyamanlılar Vakfı Yöneticileri Mezunlarla Bir Aradaydı

Tam 17 yıldan beri aralıksız olarak İstanbul’daki Adıyamanlı üniversite gençlerine burs hizmetinde bulunan Adıyamanlılar Vakfı, bugüne kadar vakıftan burs alıp da İstanbul’da ikamet eden ve iş sahibi olan mezunlarla birlikte toplantı düzenledi.

Adıyamanlılar Vakfı Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abuzer Korkmaz, Burs Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç, Üniversite Komisyonu Başkanı Metin Fendoğlu ve Vakfın İdari Koordinatörü Osman Kılıç’ın çalışmaları neticesinde vakfın bursiyer mezunları Vakıf Başkanı Ömer Özkartal başkanlığında bir araya geldiler.

İstanbul ve Adıyaman’daki vakıf yöneticilerinin de katıldığı çiğ köfteli toplantıda bir konuşma yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, daha evvel vakfımızdan burs alıp da farklı kamu kurum ve kuruluşlarında görev yaparak Adıyaman’ı ve Adıyamanlılar Vakfı’nı en iyi şekilde temsil eden gençlerle her zaman gurur duyduğunu söyledi.

“Toplantının amacı uzun zamandır birbirlerini görmeyen bursiyer kardeşlerimizi tekrar bir araya getirmek ve vakfa olan aidiyet duygusunu çok daha güçlü kılmaktır” diyen Başkan Özkartal daha sonra şunları kaydetti:

“Böylesi metropol bir kentte kaybolmak istemiyorsak, arzu ettiğimiz hedefe ulaşmak istiyorsak ve iyi veya kötü günde birbirimize sahip çıkmak istiyorsak belli aralıklarla biraraya gelmekte büyük yarar vardır. Aynı zamanda geleceğimizin gençlerine başta burs hizmeti olmak üzere hep birlikte sahip çıkarak onlar için birtakım plan ve programların yapılması lazımdır” dedi.

Mezun olan gençler ise uzun bir aradan sonra vakıf çatısı altında bir araya gelmekten büyük bir sevinç duyduğunu ve bundan böyle üç ayda bir hep birlikte buluşulacağını belirterek, bu ortamın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL