Adıyamanlıların Piknik Coşkusu Bir Başkaydı

İstanbul’da 15 derneğin yer aldığı Adıyaman Dernekler Federasyonu ve Adıyamanlılar Vakfı iş birliğince düzenlenen “17. Geleneksel Piknik”e binlerce vatandaş katıldı. Pikniğe katılan yaklaşık 300 misafire Adana kebabı ve bulgur ikram edildi.

Sultangazi Kent Ormanı’nın Sarıtepe Anfi Tiyatro Bölümü’nde düzenlenen pikniğe Adıyaman milletvekillerinden Mehmet Metiner, M. Murtaza Yetiş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Vekili Mahmut Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Orhan, Tarım Bakanlığı Müşaviri Aziz Oğuzhan Karaman, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı Şube Başkanı Murat Demirkol, Adıyaman İl Sağlık Müdürü M. Emin Taş ile çok sayıda bürokrat, gazeteci, siyasetçi, iş adamı, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Ahmet Hakan Karagül ve Türk halk müziği sanatçısı Haydar Ulaş’ın yaptığı pikniğin açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, vatandaşlar arasındaki kaynaşma ve dayanışmayı iyi bir zemine oturtmak için bu tür sosyal etkinliklerin çok önemli rol oynadığını söyledi. Özkartal, “Tam 17 yıldır vakfımız bünyesinde yapılan piknik şölenini bundan böyle gelecek seneden itibaren yeni kurulan çiçeği burnunda Adıyaman Dernekler Federasyonumuz tarafından gerçekleştirilecektir. Bu güzel etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner, uzun soluklu konuşmasının büyük bir bölümünü Taksim’deki “Gezi Parkı” olayına ayırdı. AK Parti hükûmetinin antidemokratik yollarla düşürülmeye çalışıldığını ancak buna hiç kimsenin gücü yetmeyeceğini söyleyen Metiner, “AK Partiyi iktidara getiren de millettir, götürecek olan da yine millet olacaktır. AK Parti üç beş çapulcudan korksaydı her seçimde oy potansiyelini yükselterek bu aşamaya gelmezdi. Türkiye’de artık o kolay darbe dönemleri kapanmıştır. Bunu artık herkes bilsin istiyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili M. Murtaza Yetiş ise imkânlar el verdiği müddetçe İstanbul’daki Adıyamanlı hemşehrilerin her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerine katılmaya büyük özen gösterdiğini anlatan Yetiş, “Adıyamanlılar Vakfımızın yeni kurulan Adıyaman Dernekler Federasyonu ile birlikte bu güzel pikniği organize etmesinden büyük sevinç duyduk. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Vekili Mahmut Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Vekili Mahmut Göksu, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı Şube Başkanı Murat Demirkol, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Orhan da birer selamlama konuşması yaparak, İstanbul’daki Adıyamanlıların birlik ve beraberliğini vurguladılar ve bu önemli etkinliğin düzenlenmesinde imzası olan herkese teşekkür ettiler.

Protokol konuşmaların ardından kısa adı ADIFED olan Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanları ve bu süreci başından beri takip ederek büyük gayret sarf eden Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Av. Abdurrahman Dursun sahneye çağrılarak kendilerine teşekkür edildi.

Ayrıca Adıyamanlı sanatçılardan Haydar Ulaş, Kâhtalı İbo, Mustafa Korkmaz, Kâhtalı Mustafa, İbrahim Ocak, Ramazan Koç, Recep Tanyıldız, İbrahim Harikases, Mehmet Alınç, Mevlüt Harikases, Cemil Fırat, Kâhtalı Bilal, Azer Aktaş, Kadir Bahçe, Hüseyin Oruç ve Ali Baran söyledikleri güzel türkülerle gençleri coşturdular. Sanatçılarla birlikte halay çekerek oynayan gençler ise pikniğin tadını doyasıya çıkardılar.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL