İstanbulda Adıyamanlıların İftar Kaynaşması

Merkezi İstanbul’da bulunan ve her yıl Ramazan ayının ilk Pazar günü binlerce Adıyamanlıyı iftarda buluşturarak, önemli bir kaynaşma ve dayanışmaya zemini hazırlayan Adıyamanlılar Vakfı’nın bu yılki iftar programına yaklaşık 1.500 kişi katıldı.

Yazar ve Bürokrat Yusuf Tosun’un sunuculuğu yaptığı ve Adıyamanlılar Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar programına Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Mustafa Tam, Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, Darülaceze Daire Başkanı ve Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyaman Belediyesi eski başkanı Abdulkadir Kırmızı, Şırnak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Namık Ak, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ile çok sayıda siyasetçi, bilim adamı, iş adamı, bürokrat, basın mensupları, sivil toplum kuruluşu başkanları ve yöneticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasında vakfın bugüne kadarki çalışmalardan bahseden Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, vakıf olarak 17 yıldır iftar programına ara vermeden sürdürdüğünü ve binlerce kişiyi her Ramazan’da bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Özkartal, “Mağfireti ve bereketi bol olan böylesi hayırlı bir ayda insanlarımızı bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan ve davetimize icabet eden bütün hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Metropol bir şehirde büyük bir azim ve gayret gösteren insanlarımıza ne kadar hizmet etsek azdır. Onlar ne kadar mutlu olursa biz de o kadar mutlu oluyoruz” diyerek iftara katılan herkese teşekkür etti.

İftar öncesinde Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, Darülaceze Daire Başkanı ve Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan birer selamlama konuşması yaparak Adıyamanlılar Vakfı’nın hizmetleriyle her zaman onur ve gurur duyduklarını belirttiler.

Burs Verenlere Teşekkür Plaketi…

Adıyamanlılar Vakfı, son iftar programında ilk kez yeni bir gelenek daha başlatarak bugüne kadar vakfın bünyesinde Adıyamanlı olup da İstanbul ve Adıyaman’da okuyan öğrencilere burs veren iş adamı ve bürokratlara teşekkür plaketi takdim ederek onları ödüllendirdi. Teşekkür plaketleri ise Adıyaman’ın tarihi, geçim kaynakları ve önemli turizm yerlerinin olduğu tablodan özel olarak hazırlanması ise bir hayli dikkat çekti.

İftar Sonrasında Muhabbet Toplantısı

Son zamanlarda geleneksel hâle getirilen iftar sonrası muhabbet toplantısı bu yıl da sürdü. Vakfın çok amaçlı salonunda düzenlenen ve panel havasında geçen toplantı gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Adıyaman’ın sorunları, yapılan ve yapılacak olan hizmetlerle ilgili konuların masaya yatırıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, “Buradaki asıl amaç sadece iftar yapmak değil, aynı zamanda siyasetçilerimizle, bürokratlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, iş adamlarımızla ve Adıyamanlı hemşehrilerimizle bir araya gelip Adıyaman’ın sorunlarını masaya yatırmak ve iyi niyet çerçevesinde Adıyaman’a yapılan ve yapılacak olan yatırımlardan bilgi sahibi olmaktır. Ve böylece memleketimizin gelişimi noktasındaki süreci hep birlikte takip etmektir” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman’a son iki dönemdir yapılan modern hizmetlerle yeni bir vizyon kazandırdığını söyledi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ise, Adıyaman Üniversitesi’nin gelinen nokta itibarıyla üniversiteliler arasında büyük bir saygınlık kazandığını en büyük problemi ise her geçen gün öğrenci sayısının artmasına karşılık yurt konusunda çekilen sıkıntılar olduğunu belirtti.

Adıyaman’dan kucak dolu selam getirdiğini söyleyerek vatandaşları selamlayan Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu da Türkiye’nin huzur kenti Adıyaman’ın sahabe kabriyle birlikte gelecekte inanç turizmi alanında uluslararası sözü edilecek bir konuma geleceğini söyledi.

Türkiye Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman ise, vakıf hizmetlerine her zaman amade olduğunu, herhangi bir görevde kendilerine ihtiyaç hâlinde her zaman göreve hazır olduğunu söyledi.

Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ise, insanlar için birlik, beraberlik ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, en büyük hayalinin İstanbul’da Adıyamanlılar Vakfı Üniversitesi’nin hayata geçmesi olduğunu söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu da, her Adıyamanlı vakfın bir numaralı insanı olduğu gibi bu vakıfa sahip çıkmak da yine bütün Adıyamanlıların görevi olduğunu belirterek, bundan sonraki asıl amaç İstanbul’da ve Adıyaman’da birer öğrenci yurdu yapmak olduğunu dile getirdi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL