Söz Konusu Burs Olunca Fedakarlık Kaçınmaz Oldu

Adıyaman’da Adıyamanlılar Vakfı’nın düzenlediği “Burs” konulu toplantıya Adıyamanlı iş adamları büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek 150 öğrenciye burs taahhüdünde bulundular.

Sağlık İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıya AK Parti Adıyaman milletvekili Dr. M. Murtaza Yetiş, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, Esenler Belediyesi Belediye Meclis Üyesi Ramazan Aksoy ile vakfın yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Özkartal, “En Güzel Yatırım, İnsana Yapılan Yatırımdır”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, konuşmasına “En güzel yatırım, insana yapılan yatırımdır” diyerek söze başladı.

Özkartal, “Vakfımızın dün olduğu gibi bugün de öncelikli hedefi gençlerimize yönelik yatırımlardır. Bu yatırımların başında ise hiç kuşkusuz eğitim gelmektedir. Toplum olarak yeni neslimize sahip çıkmak ve onların rahat ve nezih bir ortamda öğrenimini tamamlamak için hepimize önemli bir görev düşüyor. İki yıl öncesine kadar sadece Adıyamanlı olup da İstanbul’da okuyanlara burs veriyorduk. Son iki yıldır Adıyaman’da okuyan Adıyamanlı 100 öğrencimize burs vermeye başladık. Burada hayırsever iş adamlarımızın 150 öğrenciye burs taahhüdünde bulunması bizi son derece onurlandırmıştır. Biz de İstanbul’da takviye edeceğimiz 150 kişilik sayı ile bu yıl Adıyamanlı olup da Adıyaman’da okuyan 300 öğrencimize burs vermeyi amaçlıyoruz. Bu konuda gerek öğrencilerimize öğrenim bursunun sağlanmasında ve gerekse vakfımızın her türlü çalışmalarında yer alan milletvekilimiz M. Murtaza Yetiş başta olmak üzere öğrenci ve eğitim deyince her türlü fedakârlıktan kaçınmayarak gerekli duyarlılığı gösteren hayırsever iş adamlarımıza şükran borçluyuz” dedi.

Yetiş, “Vakıfçılık, Gönüllü Hizmetin En Önemli Ayağıdır”

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi tarafından tertiplenen “Burs” konulu genişletilmiş istişare toplantısına katılan AK Parti Adıyaman milletvekili Dr. M. Murtaza Yetiş, “Vakıfçılık, gönüllü hizmetin en önemli ayağıdır” dedi.

2013-2014 Eğitim ve Öğretim Dönemi burs ile ilgili çalışmaların değerlendirildiği istişare toplantısında bir konuşma yapan milletvekili Yetiş, Adıyaman’da Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi için bir an önce yer tahsisinin yapılması ve akabinde de burada bir kültür merkezinin inşa edilecek olmasının müjdesini verdi.

Adıyaman’ın kaybolan değerlerinin ortaya konulacak olan projelerle tekrar canlanacağına inandığını belirten Yetiş, “Vakıflar temelinde insan sevgisi olan ve hayır işlerinin, sürdürülebilir hizmetlerin geliştirildiği mekânlardır. Toplumda sorun olan alanların tespit edilmesinde ve bu sorunların gönüllü ekiplerle çözüme kavuşturulmasında vakıflar öncü rol oynamaktadır. Vakıf çalışmaları ile eğitim, sağlık, barınma gibi birçok farklı alanda önemli hizmetlerde bulunuluyor. Medeniyetimiz hayırlı her işin sonucunun hayırlı olacağının bilincinde çalışmalarını yapmıştır. Dolayısıyla ecrini Allah’tan bekleyerek insana hizmet etmek bizim hizmet anlayışımızın temelini oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Demirkol, “Bereketli Bir Toplantı Olmuştur”

Hayır işlerinin konuşulduğu ve bereketin bol olduğu böylesi anlamlı bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, “Bu toplantı, hakikaten bizim için önemli olduğu kadar ayrıca yeni bir çığır açma niteliğindeydi. Öğrencilerimize öğrenim bursu sağlamak için ilk kez bu denli yüksek bir katılımın olması bizleri son derece memnun etti. Son iki yıldır Adıyaman’da sadece Adıyamanlı olan 100 öğrencimize burs veriyorduk. Elbette azımsanacak bir rakam değil ama çok daha fazla öğrencilerimize burs hizmetinde bulunmayı çok istiyorduk. İhtiyaç sahibi öğrencilere imkânsızlıktan burs veremediğimiz zaman gerçekten üzülüyorduk. Bu yıl bu rakamın hayırsever iş adamlarımızın katkılarıyla 300 kişiye çıkarılmış olması bizleri çok memnun etti. Bu önemli konuya destek veren herkesten Allah razı olsun” dedi.

Haber: Zeynal BOZ/ ADIYAMAN