Adıyamanlılar Vakfının Meclis Toplantısına Yüzlerce Kişi Katıldı

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Adıyamanlılar Vakfı’nın dört ayda bir düzenlediği genişletilmiş Ekim ayı Meclis toplantısı yüzlerce vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda vakfının yeni yaptığı 2. çok amaçlı salonunu da hizmete açıldı.

Toplantıya Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu,  Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanspor Kulüp Başkanı Ragıp Ersoy, CHP Sultangazi Belediye Başkan adayı Av. Ali Acar, çok sayıda bürokrat, STK başkanları ve yöneticileri, basın mensubu ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, “Toplantı vesilesi ile İstanbul’daki Adıyamanlı hemşerilerimiz uzun bir aradan sonra tekrar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Son derece sıcak bir muhabbet ortamı eşliğinde hasbıhal etmek bana göre güzel bir duygu. Özellikle bu güzel hizmetleri siz değerli hemşerilerimizin hizmetine sunma imkânı tanıyan siz değerli hemşerilerimize şükran borçluyuz. Salonun yapımında özellikle işin takipçilik kısmında büyük gayret sarf eden başta Yönetim Kurulu üyelerimizden Hasan Demir ve Cuma Durak olmak üzere emeği geçen ve katkı sağlayan herkese Allah razı olsun.”  Diyerek, gerek çok amaçlı salonun yapımında ve gerekse burs hizmetinde bulunan herkese teşekkür etti.

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ise, “Adıyamanlı hemşehrilerimize düşen en önemli görev özellikle siyasetçilerimize ve bürokratlarımıza sahip çıkmasıdır. Onlara verdiğiniz değer aslında kendinize veriyorsunuz ama farkında değiliz. Bu anakent de hepimizin ortak bir amacı olmalı o da birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmenin gayreti içerisinde olmaktır.” dedi.

Adıyamanspor Kulüp Başkanı Ragıp Ersoy ve CHP Sultangazi Belediye Başkan adayı Av. Ali Acar ise birer selamlama konuşması yaparak, bu tür toplantıların toplumun barış ve kardeşliğin pekişmesi için büyük fayda sağladığına vurgu yaptılar.

Göksu; “Adıyamanlı Hemşehrilerimle Gurur Duyuyorum”

Adıyamanlılar vakfının bu anlamlı toplantıya iştirak ederek çok sevdiği hemşehrileriyle birlikte olan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Kardeşlik ve Fedakârlık” manasında yaptığı konuşma ile büyük alkış aldı.

Adıyamanlılar vakfı kuruluşundan bu yana yaptığı güzel hizmetlerle Türkiye’deki vakıf ve dernekler arasında örnek bir Sivil Toplum kuruluşu haline geldiğini söyleyen Başkan Göksu, “İnsanların hayatında iki önemli şeyi unutmaması lazım. Bunlardan biri doğduğu yerdir. Bir diğeri ise doyduğu yerdi. Hepimiz duyduğumuz şehrin güzelliklerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de bu şehrin önemini ve değerini bilerek katkı sağlamamız lazım. Özellikle İstanbul’da suç oranı bakamından en düşük illerin başında Adıyaman’ın yer alması doğrusu beni fazlasıyla gururlandırdı. İstanbul’daki Adıyamanlı hemşehrilerimizin kazandığı helal lokma Annesinin ak sütü gibi helal olduğunu” söyledi.

Hayırsever İşadamlarına Teşekkür Plaketi Verildi

Adıyamanlılar Vakfı, toplantı sonrasında hem vakfın çok amaçlı salonun yapılmasında ve hem de her yıl yüzlerce Üniversite öğrencilere burs vererek büyük katkı sağlayan işadamlarına teşekkür belgesi verildi.

Onlar Alkışı Fazlasıyla Hak Ettiler

Vakfın kuruluşundan bu yana vakfın her türlü çalışmalarında gece gündüz demeden maddi ve manevi yönden bütün işlerin takipçiliğini yaparak adeta bir nefer gibi çalışan ve son olarak vakfın 2. çok amaçlı salonun yapımında yine her zaman olduğu gibi üzerine düşen her türlü görevi üstlenen ve bu yönde herkesin takdirini kazanan vakfın yönetim kurulu üyelerinden Hasan Demir ve Cuma Durak toplantıda en fazla alkışı hak eden isim oldular.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL