İstanbuldaki Adıyamanlılar Bayramda Hasret Giderdi

İstanbul’da Adıyamanlılar Vakfının geleneksel haline getirdiği bayramlaşma töreni her zaman olduğu gibi kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu bir atmosferde kutlandı.

Küçük büyük demeden yüzlerce kişinin katıldığı bayramlaşma törenine Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Aslen Sincik ilçesinden olup, Osmaniye Hasanbeyli İlçe kaymakamı Osman Demir, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Dernek Başkanı (İGTOD) Mustafa Karlı, Sultangazi CHP belediye başkan aday adayı Av. Ali Acar, Vakfın Kurucu Üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları, STK başkanları, işadamları ve çok sayıda Adıyamanlı katıldı.

Bütün misafirlerine katılımlarından dolayı teşekkür eden Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, yaşlıların, gençlerin ve çocukların hep birlikte bayramı bayram gibi kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, gençlerin hangi parti olursa olsun siyasette aktif rol almaları gerektiğini söyledi.

Özkartal, “Böylesi büyük bir kentte varlığımızı, birliğimizi ve dirliğimizi his ettirmeye çalışıyorsak mutlaka siyasetle iç içe olmamız gerekir. Siyasette ne kadar güçlü olursak o kadar sesimiz daha gör çıkacak ve çok daha güzel hizmetlere hep birlikte imza atmış oluruz. Siyasetin içerisinde yoksan ne bürokraside nede siyasette asla güçlü olamasın. Bu birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza edersek üstesinden gelemeyeceğimiz engel yoktur.” Diyerek, yaklaşan yerel seçim öncesinde belediye başkanlığına ve belediye meclis üyeliğinde aday adayı olan bütün hemşerilerine başarılar diledi.

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ise, Adıyamanlılar Vakfının artık sadece yerel anlamda değil küresel anlamda da büyük bir ivme kazandığını söyleyerek, Adıyamanlıyım diyen herkesin vakıfa sahip çıkması gerektiğini savundu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü de, Adıyaman’ın ilim anlamında çok geride kaldığını söyleyerek, ilimle meşgul olan kişilerin sayının çoğalması içinde Adıyamanlılardan destek beklediğini açıkladı.

Aslen Sincik ilçesinden olup, Osmaniye Hasanbeyli İlçe kaymakamı Osman Demir, İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Dernek Başkanı (İGTOD) Mustafa Karlı ve Esenler Belediye Meclis Üyesi Ramazan Aksoy ise, birer selamlama konuşması yaparak, kardeşliğin ve dostluğun hakim olduğu böylesi bayramlaşa törenine katılmaktan büyük bir sevinç duyduğunu belirterek, bütün hemşehrilerin bayramını kutladılar.

Dilek ve temenniler kısmında ise çok sayıda işadamı ve STK başkanları günün anlam ve önemine binaen birer selamlama konuşmasa yaparak, birlik ve beraberlik mesajını verdiler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL