Adıyamanlılar Vakfı Burs Mülakatına Başladı

Merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı ile vakfın Adıyaman Şubesi 2013–2014 eğitim ve öğretim yılı için burs mülakatına başladı.

Her yıl İstanbul’da ve Adıyaman’da okuyan yüzlerce öğrencilere öğrenim bursu sağlayan Adıyamanlılar Vakfı burs müracaatında bulunan öğrenciler için mülakata başlandı. Bu yıl İstanbul’da 800, Adıyaman’da ise 1200 öğrenci olmak üzere toplam 2 bin öğrenicinin burs müracaatında bulunduğu açıklandı. Mülakat, geçen hafta olduğu gibi gelecek 9 ve 10 Kasım (Cumartesi ve Pazar günü) de devam edeceği belirtildi.

İstanbul’da ve Adıyaman’da yapılan burs mülakatlarına Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, vakıf yönetim kurulu üyeleri ve burs komisyonu başkanları katıldı.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, mülakatta tabi tutulan öğrencileri son derece şeffaf ve adil bir süzgeçten geçirdikten sonra son kararı verdiklerini söyledi.

Özkartal, “Yaklaşık 2 bin öğrencinin içerisinde bu rakamı 600-700 indirmek kolay olmadığı bir gerçektir. Vakfımızın belirlediği kriterler ölçüsünde her zaman olduğu gibi hak eden kişiye vermek için büyük çaba sarf ediyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile 16 yıldır hiç ara vermeden Üniversite öğrencilere yönelik sürdürdüğümüz burs desteğimizi bu yılda sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mülakatın yapımında emeği geçen başta burs komisyonu başkanları olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Öğrenci kardeşlerimize de 2013-2014 eğitim ve öğretim sezonu için başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol ise, “Vakfımızın Adıyaman Şubesi, ilin kültürel ve ekonomik kalkınmasına verdiği destek kadar eğitimine de ciddi desteğini sürdürmekte. İlimizde bulunan hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla verecek olduğumuz bu burslar için ince eleyip sıkı dokuyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan, okuyabilmesi için bu bursa ihtiyacı olan arkadaşlarımızı seçmeye çalışıyoruz. Bu konuda bize destek veren bütün üyelerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: Abdulkerim SONKAYA & Zeynal BOZ