Adıyamanlılar Vakfı Şube Yönetimi Öğrenci Yurdunu Ziyaret Etti

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İlim Yayma Cemiyeti Altınşehir Şubesi tarafından yaptırılan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.

Ziyarette İlim Yayma Cemiyeti Altınşehir Şube Başkanı Faruk Bülent Kaplan, Adıyamanlılar Vakfı yöneticilerine yurt ile ilgili bilgiler verdi.  Kaplan, yurdun arsasının 2006 yılında alındığını 2010 yılında ise yurt binasının inşaatına başlandığını belirterek, 2011 yılında yurdun kaba inşaatının bitirildiğini, 2012 yılında ise yurt inşaatının ince işlerine başlandığını ve yurdun hizmete hazır hale geldiğini ifade etti. Yurdun 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Adıyaman'a ve Adıyaman Üniversitesinde okuyan öğrencilere hizmet vermeye başladığını söyleyen Kaplan sözlerine şöyle devam etti: “Adıyaman'ın geneline baktığımızda hem devletin hem de özel sektörün böyle kaliteli bir yurdunun olmadığını görüyoruz. Türkiye genelinde de standartları en yüksek yurtlardan birisi bizim yurdumuzdur. Yurtta 300 öğrenciye hizmet verilecektir. Yaklaşık 5 milyon TL değerinde bir yatırımı Adıyaman'a kazandırmış olmak bizleri gururlandırmaktadır. Hayır kurumlarına katkıda bulunarak da maddi ve manevi yönden yatırımlarımızı yapmamız gerekir. Yurdun halen acil ihtiyaçları bulunmaktadır. Ancak yurdumuzun bu güne gelmesine destek olan kişi ve kurumlara da bu vesile ile teşekkür ediyoruz. Çeşitli sivil toplum kuruluşları başkanları ile fikir alışverişi yaparak bu yurdu nasıl daha iyi bir hale getirebiliriz diye çalışmalar da yürütmekteyiz. İlim Yayma Cemiyeti Altınşehir Şube Başkanlığı tarafından yaptırılan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu 2 tesisten oluşmaktadır. 8 bin 500 metre kare kapalı inşaat alanı mevcuttur. Yurt binasında bulunan odalarımız 3'er kişiliktir. Ayrıca bütün öğrencilerimizin rahat bir şekilde çalışabileceği etüt odaları ve kişisel çalışma masaları, internet ve bilişim odası ve 300 kişilik mescit bulunmaktadır. Öğrencilerin sportif aktivitelerde bulunması için futbol halı sahası, voleybol ve basketbol sahası mevcuttur. Dinlenmek için ayrıca geniş bir bahçemiz bulunmaktadır.”

Yurdun, Adıyaman Üniversitesine 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunduğunu da ifade eden Kaplan, “Toplu taşıma hattına yakın konumu nedeniyle şehir merkezine ulaşım rahat bir şekilde sağlanabilmektedir. Öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan sosyal binamızda yemekhane-restoran, kafe, spor salonu, çok amaçlı salon, sinema salonu ve hobi odaları bulunmaktadır. Sosyal tesislerimizde bulunan 300 kişilik çok amaçlı salonun Adıyaman da bulunan cemaat ve cemiyetlerin de hizmetine sunulması amaçlanmaktadır. Bu tesislerin yapılmasında emeği geçen başta İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi olmak üzere, maddi manevi desteğini esirgemeyen bütün kişi, kurum, kuruluş ve sivil toplum kurumlarına teşekkürü bir borç biliyoruz. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Yurdumuzun halen maddi ve manevi ihtiyaçları devam etmektedir. Katkılarınızı sürmesini bekleriz” ifadelerini kullandı.

Yurt yöneticilerinden aldığı bilgilerden sonra bir konuşma yapan Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol ise eğitimin önemine ve eğitime yapılan yatırımların ehemmiyetine dikkat çekerek, “Günümüzün en önemli konularından bir tanesi olan eğitime yapılan yatırımlar ve eğitim ile ilgili çalışmalar gerçekten hayati derecede önemli sayılabilmektedir. Adıyaman’da da uzun yıllardır faaliyet gösteren İlim Yayma Cemiyetimizin Altınşehir bölgemizde açmış olduğu yurtta bu hayati derecede önemli yatırımlardan sadece bir tanesidir. Üniversite öğrencilerine yönelik açılan bu yurttan dolayı, yurdun yöneticilerine ve Adıyamanlı hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bizde Adıyamanlılar Vakfı olarak yönetimimizle beraber ilimizde Adıyaman Üniversitesinde eğitim gören Adıyamanlı öğrencilerimize, her yıl olduğu gibi bu yılda 8 ay boyunca burs imkanı sağlamak için mülakatlarımıza başlamıştık. Amacımız ilimizde eğitime bir nebzede olsa katkı sunmak. İnşallah el birliği ile ilimizde eğitimi kalkındırırız” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol, İlim Yayma Cemiyeti Altınşehir Şube Başkanı Kaplan’a tablo hediye etti.

Haber: Zeynal BOZ / ADIYAMAN