VALİ DEMİRTAŞ, ADIFED İN ONUR KONUĞU OLDU

Merkezi İstanbul’da olup yeni kurulan ve kurulduktan sonra da kısa bir zaman içerisinde adından çokça söz ettiren Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED), Şubat ayına ait son Yönetim Kurulu toplantısını Söğütlübahçe Köyü Derneği’nde icra etti.

Yöresel yemeklerin ikram edildildiği toplantının açılış konuşmasını ADIFED Başkan Yardımcısı Abdulgani Tekin yaptı. Tekin, öncelikle ev sahipliği yapan Söğütlübahçe Köyü Dernek Başkanı ve Yönetimine teşekkür ederek, “Bu tablo, bizim birlik ve beraberliğimizin simgesi olacaktır. Yılların vermiş olduğu STK tecrübeleriyle donanmış bütün dernek başkanlarımızı bir arada görmekten son derece mutluyuz” dedi.

Söğütlübahçe Köyü Dernek Başkanı Ekrem Akarslan’da kısa bir selamlama konuşması yaparak toplantıya katılan herkese teşekkür etti. Toplantıya EMİTT Fuarı için İstanbul’da bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, ADIFED’in Başkanı Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan ve Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal da katıldı.

ADIFED Başkanı Bayhan yaptığı konuşmasında, Değerli Valimizi burada ağırlamaktan son derece mutluyuz. Sayın Valimizin Adıyaman adına gerçekten önemli bir şahsiyet olduğunu ve yaptığı önemli çalışmalarından dolayı zât-ı âlilerine müteşekkiliz.” Şeklinde konuştu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş da yaptığı konuşmasında şunları ifade etti: “Sizleri burada böyle gördükçe çok mutlu oluyoruz. Sizin burada huzurlu olmanız bizim de Adıyaman’da huzurlu olmamız demektir. Adıyaman, model alınması gereken bir ildir. Bu müstesna birliktelik ve kardeşlik üniversitelerde mutlaka tez olarak işlenmelidir. Böyle bir kardeşliği ve dayanışmayı nasıl ve ne şekilde başardıklarını gerçekten incelemek lâzım. Bu güçle Adıyaman’ın başaramayacağı hiç bir iş yoktur” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise “Adıyaman Dernekler Federasyonu uzun çalışmaların sonucunda kuruldu. Kuruluş aşamasında her zaman yaptığı toplantılara iştirak ettik. Federasyon, vakfımızın Onursal Başkanı Sayın Nevzat Bayhan başkanlığında kurularak Adıyaman’ımıza pek çok hayırlı hizmetlerde bulunmak için yola çıktı. İnşallah şimdiye kadar yapılamayanları yapmayı başarır. Bizim vakıf olarak her zaman yanınızda olacağımızı burada bir kez daha ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Haber: Süleyman ALPAYDİN & Abdulkerim SONKAYA /İSTANBUL