Göksu, Geleceğe İmza Atacak Genç Beyinlerle Buluştu

Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Mühendislik ve İlahiyat Fakültesinde okuyan vakfın bursiyer öğrencileri olan genç beyinlerle bir araya gelerek, eğitimin insan hayatındaki önemine vurgu yaparak, gençlere geleceğin yeni Türkiye’nin inşası için aktif rol almaları gerektiğini söyledi.

Vakfın Burs Komisyonu ve Üniversite komisyonu işbirliğince düzenlenen toplantı tanışma faslı ile başladı. Ardından genç nesil’e gerek siyasi ve gerekse eğitim alanında deneyimlerini paylaşan Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Yeni Türkiye’nin kurulmasına imza atabilecek genç beyinlere ihtiyacı olduğunu ve bunun da tek yolu modern bir eğitimden geçtiğini söyledi.

Göksu, “Çağımızı teknoloji çağıdır. Donanımlı bir gençliğe her zaman ihtiyacımız var. Genç beyin olarak kendinizi yarınlara hazırlanmanız kaçınılmaz olmuştur. Hepimizin tek sevdası Türkiye’dir. Geleceğin yeni Türkiye’sini ve Adıyaman’ı hep birlikte inşa etmek için çok çaba sarf etmeliyiz. Sizler ve bizler bir ekip ruhu çerçevesinde kimin üzerine ne düşüyorsa onu yapmak gerekir. Bundan böyle bu manada sorumluluğunuz çok daha büyük olacak. Bu sorumluluğun farkında olup, Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri çok iyi analiz etmemiz lazım. Bu ülkenin menfaati için iyi ve güzel olan her şeye destek çıkmanızı bekliyoruz. Bu tür toplantıları kaynaşma ve dayanışmamız açısından son derece önemli görüyorum. Birbirimizi ne kadar daha iyi tanısak gelecekte hep birlikte çok daha güzel hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Vakfın Mütevelli heyet üyesi ve İşadamı Hüseyin Ural ise, böylesi genç beyinlerle birlikte olmaktan büyük bir sevinç duyduğunu ve dün olduğu gibi bugünde sahip çıkmaya devam ettiklerini söyledi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise, gençlere verdiği önemine değinerek, “Önemli olan doğru bildiğimiz yoldan şaşmamaktır. Sahip çıkılması gereken değerlerimize ise sahip çıkmak hepimizin görevi olmalı. Gençlerimizden gelecekte çok daha güzel işler beklediğimiz gibi geleceğin Türkiye’sinin inşa etmek içinde büyük bir azim ve inanç bekliyoruz.” diyerek, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Toplantının sonunda karşılıklı soru cevap şeklinde geçen toplantıda öğrenciler, bu tür toplantıların özellikle birlik ve beraberlik ruhun oluşmasının yanı sıra istifade edebileceği çok önemli konular masaya yatırıldığını kaydederek, bu sıcak ortamın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA & Süleyman ALPAYDIN