Bursiyer Öğrencilerin Peygamber Sevgisi

Adıyamanlılar Vakfı bursiyer öğrencileri Nisan ayı burs töreninde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Peygamber Efendimizi (s.a.v) anlatan bir program düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı program büyük beğeni topladı.

Programın sunuculuğunu Yıldız Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Hasan Kocaboğa yaptı. Asr suresinin ve mealinin okunmasıyla başlayan program, İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümü öğrencisi Enes Ahşun'un  "Veda Hutbesi”ni okumasıyla devam etti. İstanbul üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Vedat Ödemiş  Mus'ap Bin Umeyr'in (r.a) hayatını anlattı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Recep Tanrıverdi ise  "40 Soruda Siyer-İ Nebi" başlığında bir sunum gerçekleştirdi. Sunum kapsamında dinleyicilerin de aktif katılımını sağlamak amacıyla Efendimizin (sav) hayatı ile ilgili 40 soru soruldu. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden Çiğdem Akdağ "Safvan Bin Muattal"ın (r.a) hayatını sunum eşliğinde anlattı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Fuat Tanyıldız İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Reyhan Zeyrek ise "Çağımıza Işık Tutan 20 Hadis" başlığında gençlere hitap eden toplam 40 hadis sundu.  İstanbul Üniversite İşletme Fakültesi öğrencisi Ramazan Maçin ise "Müminlerin Kardeşlik Hukuku, İhvan-I Müslimin Hareketinin Tarihi Ve 529 İdam Kararı" ile ilgili öğrencilere bilgi verildi.

Öğrencilerden sonra söz alan Eski Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, programı düzenleyen öğrencilere teşekkür ederek,  "Günümüzde geçliğin her zamankinden daha çok O'nun rehberliğine ihtiyacı vardır. Efendimizi örnek almamız için hayatını okuyup, anlamamız gerekir"  diyerek herkesi siyer okumaya davet etti.

Öğrenci faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Burs Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç ise "Bursiyerlerimizin “ABAD” isminde bir öğrenci dergisi çalışması var, bu ve buna benzer tüm faaliyetlerde öğrencilerimizin destekçisi olacağız” diyerek, öğrencilerin katılmaları halinde Çanakkale gezisi düzenleneceğini söyledi.

Programın kapanış konuşmasına yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, bir olmanın ve birlikte iş yapmanın önemine vurgu yaparak "Mayıs ayında Adıyaman Üniversitesinde gerçekleştireceğimiz  “Başarmak için; İş Birliği Güç Birliği” sempozyumuna bütün öğrencilerimizin aktif olarak katılımını bekliyoruz." dedi.

Programa misafir olarak katılan İşadamı Ahmet Sivil ise Eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekerek, bu manada kendisine düşen her türlü görevi yerine getireceğini söyledi.

Etkinlik sonrasında Programa katılan yaklaşık 300 öğrenciye vakıf tarafından Peygamberimizin (sav) hayatını anlatan kitap hediye edildi.