Vakfımızın Hayır Çarşısı na İlgi Büyüktü

Merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı Hanımlar Komisyonu tarafından düzenlenen ve hayırsever iş adamlarının katkısıyla açılan “Hayır Çarşısı”na ilgi büyük oldu.

Adıyamanlılar Kültür Merkezi’nin çok amaçlı salonunda iki gün süre ile halka açık tutulan “Hayır Çarşısı”nın açılışına Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin, Akit Gazetesi Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı Hanımlar Komisyonu Başkanı Zeynep Aydın ile çok sayıda siyasetçi, bürokrat, STK başkanları, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Kermesin açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Hanımlar Komisyonu Başkanı Zeynep Aydın, hayırsever Adıyamanlı iş adamlarının katkılarıyla açılan “Hayır Çarşısı”nda elde edilecek geliri, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs olarak vereceğini söyleyerek emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal ise, “Vakıfların görevi bu tür hayır işlerinin öncülüğünü yapmaktır. Onlarca çeşidin ve binlerce ürünün olduğu bu hayır çarşısında başta Hanımlar Komisyonu olmak üzere katkısı olan bütün iş adamlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Akit gazetesi Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu da, “Bu çatı altında bugüne kadar birçok hayır işlerinin öncülüğünü yaparak Adıyaman’a yakışır önemli hizmetlere imza atan Adıyamanlılar Vakfı’na ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu hayır çarşısına bizim de katkımız olsun diye burada bulunmaktan ve Adıyamanlı hemşehrilerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı’na ve Hanımlar Komisyonu’na teşekkür ederek sözlerine başlayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, “Hayır işlerin bulunduğu her işte Adıyamanlılar Vakfı’nın katkısı olduğuna inanıyorum. Görüldüğü gibi -Adıyamanlı hanım kardeşlerimiz de tıpkı beyleri gibi- evde oturmak yerine vakıf çatısı altında iş adamlarının da desteğini alarak bu hayır kervanında bir şeyler yapmanın derdine düşmüş olmaları beni daha da mutlu etmiştir. Veren elin alan elden her zaman üstün olduğunu unutmamak lazım. Katkısı olan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Ömer Aybak tan Çiğköfte İkramı…

Vakfın sponsorluğunu yaparak her türlü etkinliklerde katılımcılara çiğköfte ikramında bulunarak büyük bir fedakarlık örneğini sergileyen Meşhur Çiğköfteci Ömer Usta (Ömer Aybak) bu hayır çarşısı etkinliğinde de iki gün boyunca buraya alış verişe gelen bütün misafirlere yine çiğköfte ikramında bulunması takdirle karşılandı.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL