Adıyamanlı Öğrenciler Çanakkale de...

İstanbul’da okuyan Adıyamanlı üniversite öğrencileri, tarihin en büyük kanlı savaşlardan biri olan ve binlerce insanın şehit düştüğü Çanakkale’yi ziyaret ederek, kendilerine büyük bir destan ve miras bırakan şehitlere dua ettiler.

Adıyamanlılar Vakfı bursiyer öğrencilerinden oluşan yaklaşık 90 kişilik öğrenci grubu Adıyamanlılar Vakfı Üniversite Komisyonu Başkanı Adem Dağhan ve Vakıf Koordinatörü Osman Kılıç eşliğinde,  Adıyamanlılar Vakfı ve Bağcılar Belediyesinin katkılarıyla Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etti. Gençler, Çanakkale destanını İslam Ümmetine armağan eden ecdatlarına hem dua ettiler, hem savaşta düşmanlara karşı savaşan 250 bin şehidin nasıl ve ne şartlarda savaştıklarına dair bilgileri beraberlerindeki rehberden öğrendiler.

Gezi sorumlusu Adem Dağhan öğrenciler adına bir açıklamada bulunarak, Çanakkale gezisiyle ilgili maddi ve manevi yönden her türlü imkânlarını esirgemeyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ya ve Adıyamanlılar Vakfı’na teşekkür etti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL