Adıyamanlıların İftar Sofrasına Binlerce Kişi Katıldı

Merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen 18. Geleneksel İftar Programına binlerce kişi katıldı.

Vakfın Mütevelli Heyet üyesi Abdulgani Tekin’in sunuculuğu yaptığı ve Adıyamanlılar Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar programına Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Sözen, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, AK Parti Merkez Teşkilat Başkanvekili Mahmut Göksu, Darülaceze Başkanı ve Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Nevzat Bayhan, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Şırnak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Namık Ak, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Mahmut Doğan, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, sosyal güvenlik uzmanı ve Star gazetesi yazarı Resul Kurt, Türk halk müziği sanatçısı Selahattin Alpay, Kâhta Dernekleri Federasyonu Başkanı Av. Ali Yücel, Gerger Dernekleri Federasyonu Başkanı Av. Ali Acar, İstanbul’daki Adıyamanlı Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda siyasetçi, bilim adamı, bürokrat, iş adamı, sanatçı, basın mensupları, sivil toplum kuruluşu başkanları ve yöneticileri katıldı.

İftar programın açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal şunları söyledi: “Manevi duyguların dorukta olduğu bu mübarek Ramazan ayında, siz değerli hemşehrilerimizle birlikte olmanın kıvancını yaşıyoruz. Vakfımızın 18. Geleneksel İftarında Türkiye genelinde binlerce kişinin bir araya gelerek aynı sofrayı paylaşması kadar güzel bir duygu olamaz. Bu önemli günde bizleri yalnız bırakmayarak katılımlarıyla ve katkılarıyla bizi şereflendiren bütün hemşehrilerimize şükran borçluyuz” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise, “Vakfın kuruluşundan bu yana 18 yıldır hiç ara vermeden her yıl binlerce kişinin katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz iftar programları kardeşliğin ve birlikteliğin en önemli sembolüdür. İftara katılarak bizleri şereflendiren bütün Adıyamanlı hemşehrilerimize müteşekkiriz” dedi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Sözen ise İstanbul gibi bir anakent de binlerce kişiyi bir araya getirerek aynı sofrayı paylaşmak kadar güzel bir duygunun olamayacağını belirterek, bu kadar insanı aynı sofrada birleştiren Adıyamanlılar Vakfı’na teşekkür etti.

“Adıyaman Günleri” Masaya Yatırıldı

Son zamanlarda geleneksel hâle getirilen iftar sonrası muhabbet toplantısının bu yılki konusu, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul’da Feshane’de düzenlenecek olan “Adıyaman Günleri” oldu. Bu konu iftar sonrası masaya yatırıldı. Gece geç saatlere kadar devam eden konuyla ilgili istişare toplantısı, Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Sözen başkanlığında gerçekleştirildi.

Ev sahibi olması münasebetiyle toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, 25-28 Eylül 2014 tarihlerinde Feshane’de düzenlenecek olan “Adıyaman Günleri”nin Adıyaman’ın kalkınması ve gelişimi konusunda tarihî bir adım olacağını belirtti. Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı ile birlikte üç federasyon ve 70’e yakın STK’larımızla birlikte bu önemli etkinlikte ev sahipliğini yapmaktan ve gerekli her türlü desteği vermekten gurur duyacağız. Bu etkinliğin düzenlenmesinde başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Sözen ise, “İstanbul’da ilk kez düzenlenecek olan ‘Adıyaman Günleri’nin STK’larımızın ve hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum. Böylece 25-28 Eylül 2014 tarihleri hem Adıyaman’ın kültürel değerlerimizi yeniden dünya pazarına sunma günü olacaktır hem de Adıyaman’ın geleceği için önemli bir dönüm noktası olacaktır. Bu nedenle, Adıyamanlı’yım diyen herkesin bu önemli etkinliğe karınca kararınca katkı sunmasını bekliyoruz. Bu önemli toplantıya ev sahipliği yapan Adıyamanlılar Vakfı’na ve katılımlarıyla bizleri şereflendiren bütün STK başkanlarına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu da, “Adıyaman’ın sorunlarını çözmenin en önemli yolu ortak akıl ile hareket etmektir. Bunu yaptığımızda üstesinden gelemeyeceğimiz veya çözemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmaz. 25-28 Eylül 2014 tarihlerinde sizin misafiriniz olacağız. Bu etkinliğin ev sahipliğini İstanbul’daki Adıyamanlı hemşehrilerimiz yapacak. Bu önemli sınavı başarıyla atlatmamız hâlinde Adıyaman’da farklı güzelliklerin yaşanacağına inanıyorum. İstanbul’daki Adıyamanlıların çatısı konumunda olan vakfımızla her zaman gurur duyuyoruz. Vakfımız, bu önemli konuyla alakalı ev sahipliğini yaparak bizleri onurlandırmıştır. Bu nedenle Vakıf Başkanımıza ve bütün Vakıf Yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum” diyerek toplantıya katılan ve konuya ilişkin fikirlerini beyan eden herkese teşekkür etti.

Toplantıda söz alan Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Nevzat Bayhan, Kâhta Dernekleri Federasyonu Başkanı Av. Ali Yücel, Gerger Dernekleri Federasyonu Başkanı Av. Ali Acar, Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha Gönüllü de “Adıyaman Günleri” ile ilgili düşüncelerini dile getirerek, bu önemli etkinlik için üzerilerine düşen her türlü görevi yerine getirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylediler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL