Akıncıoğlu, Bursiyer Öğrencilere Seslendi: Kendi Evinize Sahip Çıkın

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Ders Yılı bursiyer öğrencilerine yönelik ilk istişare toplantısı, Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün konferans salonunda gerçekleşti. Burada bir konuşma yapan Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu, bursiyer öğrencilere vakfı kastederek, Kendi evinize sahip çıkın” dedi.

Toplantıya Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, vakfın Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu, vakfın Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları ve bursiyer öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu, bursiyer öğrencileri aynı ailenin birer ferdi olarak gördüğünü ve öğrencilerin ise Adıyamanlılar Vakfı’nı kendi evi gibi görerek sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti.

Akıncıoğlu, “Bu vakıf benimdir, diyen herkesindir. Bugün sizin için her türlü imkânlarını seferber eden vakfımıza sadece burs törenlerinde veya toplantılarda değil, boş zamanlarda da her zaman buraya gelip, hem ders çalışmanızı hem bu vakfın gelecekte çok daha iyi bir noktaya taşınması için kafa yormanızı bekliyoruz. Proje üreterek kendi insanlarımıza ve memleketimize sahip çıkmamızı bekliyoruz. Bu nedenle kendi evinize sahip çıkın diyoruz. Ne de olsa burası sizin evinizdir” diyerek genç kardeşlerine nasihatlerde bulunuldu.

Toplantıya iştirak eden Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal ise bu anlamlı toplantıya katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Özkartal, “Vakıf olarak tek amacımız var; o da sizi gelecekte ülkeyi idare edebilecek kadronun içerisinde görmemizdir. Burs konusu sadece tanışmanın veya kaynaşmanın bir vesilesidir. Önemli olan mezun olduktan sonra geleceğiniz nokta ile birlikte işe başladıktan sonra sizden sonra okuyan gençlere sahip çıkmanızdır. Bugün nasıl ki her öğrencinin burs almaya ihtiyacı varsa yarın da kardeşleriniz veya yakınlarınızın ihtiyacı mutlaka olacaktır. Bunu unutmamanız gerekiyor” diyerek öğrencilere yeni eğitim ve öğretim ders yılı için başarılar diledi.

Toplantıdan sonra Adıyaman Üniversitesi’nde vakfın Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı istişare toplantısı gerçekleştirildi. Burada tertip edilen toplantıya Adıyaman eski milletvekillerinden Ahmet Doğan da katıldı.

Haber: Abdulkerim SONKAYA