Özkartal, Hepimizin Birbirimize İhtiyacı Var

Günlerdir vakfın yöneticileriyle birlikte daha fazla öğrenciye burs sağlama adına vakıf yöneticileriyle birlikte İstanbul’daki hemşeri ziyaretini sürdürmeye devam eden Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, bu kez Sultangazi ve Bağcılar’daki Adıyamanlı iş adamlarını ziyaret etti.

Vakfın Başkan Yardımcısı Abuzer Korkmaz ve Yönetim Kurulu üyesi Hamza Taşan’ın tertiplediği kahvaltılı toplantı Sultangazi’deki Adıyamanlılar Vakfı’nın Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aydın’a ait Sultan Kasr-ı konferans salonunda düzenlendi. Yaklaşık 25 kişinin katıldığı kahvaltılı toplantıda hemşerileriyle bir araya gelen Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, İstanbul gibi büyük bir şehirde Adıyamanlıyım diyen herkesin birbirine ihtiyacı olduğunu ve sadece birbirlerini tanımanın bile çok önemli bir zenginlik olduğunu ifade etti.

İnsan olma erdeminin başkası için çaba sarf etmek olduğunu da kaydeden Özkartal, “Evlatlarımız Adıyaman’ın en ücra köşelerden İstanbul’a okumak için gelmişse, o gencimizin elinden tutmak ve yardımcı olmak insan olmanın erdemliliğini gerektiriyor. Unutmamalıyız ki, hiçbir şey insan yetiştirmek kadar önemli değildir. İyi yetişmiş bir insan, bir şehrin ve bir ülkenin kaderini değiştirebiliyor. Bu nedenle iyi insanların yetişmesi için de hep birlikte fedakârlık yapmamız lazım” diyerek toplantıya katılan ve tertipleyenlere teşekkür etti.

Kahvaltı programından sonra vakıf yöneticileriyle birlikte Sultangazi ve Bağcılar çevresinde bulunan hemşerilerini ziyaret eden Özkartal, onlardan burs konusunda yardımlarını esirgememelerini rica etti.

Söz konusu eğitim ve gençlik olunca vakıf yöneticilerine her türlü desteği vermeyi asla ihmal etmeyeceklerini ifade eden Adıyamanlı iş adamları ise Adıyamanlılar Vakfı’nın gençlere sahip çıkma yolunda göstermiş olduğu gayretlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA