Sezonun İlk Burs Törenini Gerçekleştirdik

Adıyamanlılar Vakfımız, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim sezonuyla ilgili ilk burs törenini büyük bir katılımla gerçekleştirdi.

Adıyamanlılar Vakfı bursiyer öğrencisi Ahmet Hakan Karagül’ün sunuculuğunda gerçekleştirilen sezonun ilk burs töreninde, toplantının açılış konuşmasını yapan Burs Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç, bu yıl İstanbul’da 400, Adıyaman’da ise 200 öğrenci olmak üzere toplam 600 öğrenciye burs verileceğini belirterek, burs törenlerini sadece bir araç olarak gördüğünü ve asıl amacın ise bir araya gelmek olduğunu söyledi.

Hepiniz, Vakfın Birer Gönül Eri Olacaksınız

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ise vakıfları birer medeniyet yuvası olarak gördüğünü belirterek, “Önemli olan bu medeniyet şehrinde, medeniyetin timsali olan vakfımıza bağlı birer gönüllü insanı olmak ve buraya sahip çıkmaktır. Sizden insanlık adına tek arzumuz; devletinize, milletinize, çevrenize ve ailenize faydalı bir insan olmanızdır. Bunun dışında hiçbir şey istemiyoruz” dedi.

Fırsatları, Ganimet Bileceksiniz

Vakfın Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu da, “İstanbul; kültürüyle, coğrafyasıyla, derin tarihiyle ve yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle dopdolu bir şehirdir. Böylesi bir şehirde yaşamak ve okumak bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığın farkında olup, her biriniz birer gönül eri olmaya gayret ederseniz bizi memnun edersiniz. Fırsatları her zaman ganimet bilerek, bilginizi ve ufkunuzu geniş tutmanızı istiyoruz” diyerek önemli nasihatlerde bulundu.

Hem Babanız Hem de Abiniz Olacağız

Adıyamanlılar Vakfı’nın, geçmişte olduğu gibi gelecekte de en büyük yatırımını gençler için yapacağını söyleyen Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, “Bu sezon, İstanbul ve Adıyaman’da toplam 600 öğrencimize burs vereceğiz. Burada size sadece burs vermekle kalmayıp, derslerinizde başarılı olmanız için ve aynı zamanda her türlü sıkıntılarınıza göğüs germek için büyük gayret göstereceğiz. Böylece bu gurbet ellerde sizi yalnız bırakmayarak hem babanız hem de abiniz olacağız. Bu nedenle asla kendinizi yalnız hissetmeyiniz” diyerek yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.

Programın sonunda Marmara Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisi Sümeyye Tuğ adlı bursiyer bir öğrencinin Adıyamanlılar Vakfı yöneticilerine hitaben yazmış olduğu duygu yüklü mektup salonda okununca duygusal anlar yaşandı.

Haber: Abdulkerim SONKAYA