Adıyamanlılar Vakfı 4. Geleneksel İstişare Toplantısını Kızılcahamam da Gerçekleştirdi

Adıyamanlılar Vakfı 4. Geleneksel İstişare Toplantısını, 12-14 Aralık 2014 tarihlerinde Ankara Kızılcahamam Soğuksu Termal Oteli’nde gerçekleştirdi.

İstişare toplantısına Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, vakfın Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Mütevelli Heyet üyeleri ile vakıf genel merkezinin ve Adıyaman şubesinin Yönetim Kurulu üyeleri ve Komisyon Başkanları katıldı.

İki bölüm hâlinde gerçekleşen toplantının birinci bölümünde tanışma faslının ardından vakfın son bir yıllık çalışmaları sinevizyon eşliğinde sunuldu. Bilgi sunumunun ardından konuyla alakalı düşünceler masaya yatırıldı. Toplantının ikinci bölümü Ömer Özkartal başkanlığında gerçekleşirken yine son dört yılda kendisinin görevi süresince yaptığı çalışmalar sinevizyon eşliğinde gösterildi. Ardından gelecek bir ve dört yıllık makro ölçekte yapılacak plan ve projeler üzerinde konuşmalar yapıldı. Toplantıya iştirak eden vakıf yöneticileri ise konuya ilişkin görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, bütün katılımcılara teşekkür ederek söze başladı. Bu tür istişare toplantılarının vakfın vizyonu ve misyonu açısından büyük bir anlam teşkil ettiğini ifade eden Başkan Özkartal, “Adıyamanlılar Vakfı’mız, kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği reform niteliğindeki hizmetlerle kamuoyunda rüştüsünü ispatladığı gibi Türkiye’de saygın bir sivil toplum kuruluşu hâline gelmiştir. Bu tür toplantıların asıl amacı, yapılan ve yapılacak olan konuları detaylı bir şekilde münazara etmek ve geleceğe yönelik daha güzel projelere imza atmak adına âdeta kendi kendimizi çekaptan geçirme fırsatı bulmamızdır. Bu tür çalışmalar, kaliteli hizmeti de beraberinde getirmeyi sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu ise 8 aylık görevi süresince yaptığı çalışmalardan bahsederek, bu tur toplantıların kaynaştırıcı, birleştirici ve verimlilik açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Akıncıoğlu, “Bursiyer öğrencilerimizden verim almak istiyorsak sadece vermiş olduğumuz burs ile kalmayıp onlarla yakın bir ilişki içerisine girmemiz lazım. Şube olarak başarılı çalışmalara imza atmak için öncelikli olarak Adıyaman’da vakfımıza ait bir kültür merkezinin yapılması şarttır” dedi.

Vakfın Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise kalıcı hizmetlere imza atmak için gençlerden istifade edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Göksu, “Vakıf işi demek, başkalarının dertleriyle dertlenmek demektir. Toplum yararına yapılan hizmetlerin bedelinde mademki dua vardır, bu duaları kazanmanın yolu ise hayırlı ve kalıcı hizmetleri yapmaktan geçer. Yıllar önce 12 arkadaşımızla birlikte İstanbul’da dikmiş olduğumuz bu ağacın, gelecekte ülkemizin dört bir tarafında birer çınar ağacı olacağına inancımız tamdır” diyerek vakıf kültüründen uzak durulmaması gerektiğini söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan da 1996 yılında kurulan vakfın ne denli zor şartlar altında kurulduğuna dair anılarını canlandırarak söze başladı. Bayhan, “Bugün vakfımızın başarısından bahsediyorsak bunun en önemli nedeni ihlâstır. Bu ihlâsla çalışan vakfımızın, geçmişte olduğu gibi gelecekte de önemli hizmetlere imza atacağına inanıyorum. Şunu da iyi bilmemiz lazım ki, bu yol kolay bir yol olsaydı herkes bu işi yapardı. Önemli olan başkalarının zor gördüğünü yapmaktır. İhlâsla çalışmayan hiçbir sivil toplum kuruluşunun başarılı olması söz konusu değildir” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı’nın her türlü çalışmalarına iştirak ederek destek vermeyi ihmal etmeyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ise Adıyamanlılar Vakfı ile ilgili yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Adıyamanlılar Vakfı, eğitime verdiği önemle birlikte Adıyaman’ın kalkınmasına ve birlikteliğine yön verebilecek her türlü hizmetlerde de öncü rol oynamaktadır. Bunun en önemli örneği ise iki yılda bir Adıyaman’da düzenlenen sempozyumlardır. Bu ve buna benzer istişare toplantıları ise vakfın verimliliğini önemli ölçüde arttırmaktadır” şeklinde konuştu.

Vakfın Kurucu üyelerinden Ramazan Aksoy da, Adıyamanlılar Vakfı olarak bu ana kadar yapılan hizmetlerin yanı sıra Adıyaman’ın tarihî ve kültürel değerlerine sahip çıkmak için üzerimize düşen her türlü görevi layıkı ile yerine getirmeyi görev bildiklerini ve gelecekte de vakıf kültürü çerçevesinde hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Vakfın en yaşlı kurucu üyelerden Ali Şahin ise, Vakfın kuruluş aşamasındaki anılarından ve karşılaştığı zorluklardan bahsederek, bu vakfın kolay bu aşamaya gelmediğini, Adıyaman ve Adıyamanlılar için son derece önemli bir kazanç olduğunu söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı Kurucu üyesi Hüseyin Ural ise, vakıf işi meşakkatli bir iş olduğu dile getirdi. Ural, bereket ve sevabın bir o kadar fazla olduğu ve geleceğe yönelik olumlu yönde bu hayatta bir iz bırakmak isteyen her insanın mutlak surette vakıf işlerinin içerisinde yer alması gerektiğine vurgu yaptı.

Vakfın Kurucu Üyelerden Abdulgani Tekin de, vakıf işinde her zaman samimiyet gerektiğini ve kişinin yüreğinde mutlaka çalışma şevkinin olması gerektiğini ifade ederek, hayırlı işlerin tek ilacı sevgi ve tebessüm olduğunu belirtip bundan sonraki yıllarda yapılacak olan çalışmalarla ilgili önerilerini sundu.

Toplantıya katılan vakfın Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu üyeleri ve Komisyon Başkanları da kendi çapında yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra gelecek ile ilgili yapılması düşünülen projelerini dile getirerek, bu projelerin hayata geçirilmesi için de Vakıf Başkanı ve Kurucu üyelerden destek istediler.

Vakfın Burs Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç da Burs Komisyonu olarak sinevizyon eşliğinde 2014 yılı içerisinde yapmış olduğu ve gelecek yıllar için de yapılması amaçlanan projelerden bahsetti. Farkındalık açısından Burs Komisyonu’nun yapmış olduğu hizmetlerine tanıklık eden vakıf yöneticileri ise Komisyon Başkanı Ramazan Oruç’a teşekkür ederek alkışladılar.

Vakfın web sitesi çalışmalarını ve tanıtım CD’sini hazırlamasında büyük emeği geçen ve yaklaşık 5 yıldır AR-GE Komisyonu Başkanlığını yapan Yakup Yılmaz ise yeni yapılacak olan vakfın web sitesinin çok daha kapsamlı ve aydınlatıcı bilgiler içerdiğini söyledi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Özkartal: “Hünerli insanlar zor şartları severler”

Üç gün boyunca dolu dolu geçen toplantının sonuç bildirgesi ile ilgili kapanış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, söz alıp da önerilerini ortaya atan bütün konuşmacıların taleplerini tek tek not ederek, gelecek dört yıllık çalışma planında bu taleplerin hayata geçmesi için vakfın yeni başkanı Ramazan Aksoy ve bütün vakıf gönüldaşlarımızla birlikte mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

Özkartal, “Hünerli insanlar zor şartları severler. Önemli olan zor şartlarda elini taşın altında koymaktır. Vakıf olarak ideolojimiz, vizyonumuz ve misyonumuz her zaman hizmet odaklı olmuştur. Vakfımızın kuruluşundan bu yana vakfımıza gönül veren insanların ortak paydası, topluma bir şeyler verebilmek ve millî davamıza sahip çıkmak olmuştur. Bunun dışında asla bir amacımız ve gayretimiz olmamıştır. Bu önemli istişare toplantısına en kıymetli zamanını ayırıp bizleri onurlandıran herkese katılımlarından ve katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Özkartal, “Vakfımızın yeni başkanı Ramazan Aksoy’dur”

Toplantının sonlarına doğru vakfın yeni başkanının ismini açıklayarak bu manada büyük bir sürpriz yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, dört yıllık vakıf başkanlık süresinin sona erdiğini ve bundan böyle Ocak 2015 yılından itibaren Vakfın Genel Başkanı’nın Ramazan Aksoy olacağını söyledi.

Özkartal, “Bu karar, Mütevelli Heyeti’nin ortaklaşa verdiği bir karardır. Bundan böyle en az iki veya en çok dört yıllık süre zarfında Vakfımızın Genel Başkanlığını Ramazan Aksoy yapacaktır. Aslen Kâhta Karadut köyü doğumlu olan Ramazan Aksoy, vakfımızın kurucu üyesi olmakla birlikte vakfın bütün çalışmalarında gerek maddi yönden ve gerekse manevi yönden büyük katkıları olmakla bilinen bir ağabeyimizdir. Bundan böyle yeni görevi süresince el ele vererek önemli hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum. Kuracağı ekibiyle birlikte bu bayrağı çok daha ileri bir seviyeye taşıyacağına inancımız tamdır” diyerek kendisine başarılar diledi.

Özkartal’ın teşekkür plaketini yeni başkan takdim etti

Adıyamanlılar Vakfı genel başkanlığına getirilen Ramazan Aksoy ise, dört yıllık zaman dilimi içerisinde önemli reformlara imza atan Vakıf Başkanı Ömer Özkartal’a yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Yeni başkan Ramazan Aksoy, “Dört yıl boyunca vefakâr ve cefakâr yol arkadaşlarıyla birlikte vakfımızın çalışmalarını bir adım öteye götürmek için ne denli canla başla çalıştığını hepimiz biliyoruz. Emeklerinden dolayı kendisine ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.  Unutulmamalıdır ki, vakfımızı başarıya götüren en önemli sebeplerden biri de hiç kuşkusuz vakfın kurucu üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri arasında kardeşlik bağının giderek güçlü kılınmasıdır. Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de hep birlikte el ele verip güzel hizmetlere imza atarak insanlarımızın duasını ve sevgisini kazanmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA