Göksu, Hayat Başkasıyla Paylaştığın Zaman Güzeldir

Adıyamanlılar Vakfı bursiyer öğrencileriyle bir araya gelerek bir konferans veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, genç hemşehrilerine “Hayata bir iz bırakmak istiyorsanız bu tür toplantılara mutlak surette iştirak etmeniz lazım” şeklinde hitap etti.

Burs programı; vakfımızın bursiyer öğrencilerinden Sümeyye Tuğ’un vakıf yöneticileri için kaleme aldığı “Adıyamanlılar Vakfı Yöneticilerine Mektup” yazısı, bursiyer öğrencilerden Şeyma Sever tarafından okununca Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve tüm vakıf yöneticileri başta olmak üzere salonda bulunan herkesi duygulandırdı.

Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyesi Abdulgani Tekin’in sunuculuğunda gerçekleşen Aralık ayı burs törenine konuşmacı olarak katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Adıyamanlı öğrencilere “Hayatı öğrenme” niteliğinde birbirinden önemli konulara değinerek, hayatta en çok kitap okuyan biri olarak hayat tecrübesini bu tür toplantılardan öğrendiği kadar kitaplardan öğrenemediğini söyledi.

Göksu, “Dünyanın en iyi insanı veya en çalışkan insanı olabilirsiniz ama toplum içerisinde edindiğiniz hayat tecrübeniz yoksa arzu ettiğiniz hedefe kavuşamayabilirsiniz. Hayat, bir başkasıyla paylaştığın zaman güzeldir. Bu tür toplantılar vesilesiyle hayatınıza kazandıracağınız dost ve arkadaşlık gelecekte hayatınız kaderini bile değiştirmesine vesile olacaktır. Biz bu vakıfta sizlere sadece burs vermekle yetinmiyoruz. Aynı zamanda sizlere hayatın önemini de kazandırıyoruz. Adıyamanlı genç kardeşlerime düşen en önemli görev, bu gizemli şehrin değerini anlamakla birilikte yıllardır anne ve baba şefkati gösteren vakfımızın değerini iyi bilmeleri ve anlamalarıdır. Sizleri buraya aydan aya burs vermek için çağırmıyoruz. Aynı zamanda gelecekte o doğduğunuz topraklara ve sizden sonraki nesile vefa borcunuzu ödemeniz için sahip çıkıyoruz. Aksi hâlde görevinizi tam anlamıyla ifa etmiş olamazsınız. Çünkü bu ülkenin istikbali sizin elinizdedir. Bir insanın itibarı neyse o ülkenin itibarı da odur” şeklinde konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal ise bir önceki burs toplantısında bursiyer öğrencilerden Sümeyye Tuğ’un vakıf yöneticilerine hitaben kaleme aldığı duygu yüklü mektubu anımsatarak, “Her öğrencimizin birer Sümeyye gibi olmasını arzu ediyoruz. Sümeyye kardeşimizin bu düşünceleri para ile ne alınır ne de satılır. Biz sizleri buraya sadece burs vermek için çağırmıyoruz. Aynı zamanda değerli ve saygın insanlarımızın güzel düşüncelerinden de istifade edeceğinizi düşünerek sizleri çağırıyoruz. Bu tür bilgiler geleceğiniz için son derece önemlidir” dedi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA