İstanbul daki Adıyamanlılar, Bakan Avcı yı Bağrına Bastı

Adıyaman milletvekili, AK Parti Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcısı ve Engelliler Koordinasyonu Merkez Başkanı Dr. M. Murtaza Yetiş’in girişimleri üzerine, genel merkezi İstanbul-Bağcılar’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı’nı ziyaret eden Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, eğitim alanında göstermiş olduğu çalışmalardan dolayı Adıyamanlılar Vakfı’na teşekkür etti.

Büyük bir izdihamın yaşandığı ve gurbetteki Adıyamanlıların âdeta bağrına basarak büyük ilgi gösterdiği Bakan Avcı’nın Adıyamanlılar Vakfı bursiyer öğrencilerine yönelik düzenlenen programa, İstanbul milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Adıyaman milletvekili Dr. M. Murtaza Yetiş, AK Parti Teşkilat Başkan Vekili Mahmut Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile vakfın mütevelli heyet üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları, belediye meclis üyeleri, STK başkanları, iş adamları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılara -vakfın bütün etkinliklerde olduğu gibi- vakfın ana sponsorlarından Meşhur Çiğ Köfteci Ömer Aybak’ın çiğ köftesi ikram edildi.

Aksoy: “Bugüne kadar 10 bin öğrenciye burs hizmetinde bulunduk”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, Adıyamanlılar Vakfı’nın hayırsever iş adamlarının desteği ile her geçen yıl yüzlerce Adıyamanlı öğrenciye burs hizmetinde bulunduğunu kaydetti. Başkan Aksoy, “Bu yıl İstanbul’da 430, Adıyaman’da ise 220 olmak üzere toplam 650 öğrencimize burs hizmetinde bulunulmuştur. 19 yıldır vakfımızın kuruluşundan bu yana burs hizmetinden yararlanan öğrenci sayısı 10 bin civarındadır. Bu önemli hizmette bugüne kadar bizden desteklerini esirgemeyen bütün Adıyamanlı hayırsever iş adamlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Vakfımız, eğitim hizmetinin yanı sıra Adıyaman’ın kalkınmasında da her zaman öncü rol oynamakla birlikte Adıyaman’daki Adıyamanlılar ile İstanbul’daki Adıyamanlılar arasında önemli bir köprü vazifesini yerine getirmeye devam ediyor” diyerek, ziyaretinden dolayı Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’ya ve beraberinde gelen milletvekillerine, siyasi parti temsilcilerine ve belediye başkanlarına teşekkür etti.

Yetiş: “Çözüm örneğinin adresini arıyorsanız, işte size Adıyaman!”

Ziyaretinden dolayı Bakan Nabi Avcı’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Adıyaman milletvekili Dr. M. Murtaza Yetiş, “İstanbul’daki Adıyamanlı hemşehrilerimizin evi konumunda olmakla birlikte Adıyaman’ın kalkınmasında ve birçok hizmetin yapımında emeği geçen Adıyamanlılar Vakfı’mızla ne kadar gurur duysak azdır. Vakfımızın en güzel hizmeti ise hiç kuşkusuz kuruluşundan bu yana her yıl yüzlerce gencimize sağladığı burs hizmetidir. Adıyaman; her zaman gelenek ve göreneklere bağlı olmakla birlikte farklı etnik kökenlerin kardeşçe yaşandığı ve barışın, huzurun ve hoşgörünün adresi olarak bilindiği örnek bir kenttir. Gittiğim her yerde şunu söylüyorum; şayet çözüm sürecinin adresini arıyorsanız, işte Adıyaman diyorum! Asırlardır  insanların burada nasıl kardeşçe yaşadığını görsünler istiyorum” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Yatırımlarından ve Türkiye’nin istihdamında önemli derecede katkısı olan Adıyamanlı çiğ köftecilere de teşekkür eden milletvekili Murtaza Yetiş, bu sektörün şu anda Türkiye geneli 30 bin şubesiyle yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağladığını belirterek katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kıyıklık: “Adıyamanlılarla iftar ediyoruz”

Bağcılar Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Adıyamanlılar Vakfı kültür merkezinin yapımında emeği geçen ve bu yönde elinden gelen yarımı esirgemeyerek Adıyamanlıların büyük sevgisini kazanan İstanbul milletvekili Feyzullah Kıyıklık, “Gerek başkanlık dönemimde ve gerekse milletvekilliği dönemimde Adıyamanlılarla olan güçlü bağımız hâlâ devam etmektedir. Onlarla ne kadar iftihar etsek azdır. Kısacası onlar bizden, biz de onlardan razıyız. Allah da onlardan razı olsun” şeklinde konuştu.

Avcı: “İdealleri uğruna hizmet eden herkese şükran borçluyuz”

Adıyamanlılar Vakfı’na üniversiteli gençlere verdiği eğitim bursundan dolayı teşekkür eden Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, idealleri uğruna hizmet eden herkese şükran borçlu olduğunu söyleyerek şunları söyledi: “Adıyaman milletvekilimizden Dr. M. Murtaza Yetiş, İstanbul’da Adıyamanlılar Vakfı tarafından her yıl yüzlerce Adıyamanlı üniversite öğrencisine burs verildiğini ve bu öğrencilerle bir araya gelmemiz gerektiğini söyleyince elbette koşa koşa geldik. Vakıf ve derneklerin asli görevlerinden birisi de –tıpkı Adıyamanlılar Vakfı gibi– gençlerine sahip çıkarak idealleri uğruna önemli hizmetlerde bulunmaktır. Millî Eğitim Bakanı olarak genç öğrencilerimize eğitim alanında vermiş olduğu burs hizmetinden dolayı gerek öğrencilerim adına ve gerekse veliler adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ayrıca toplam 650 öğrenciye burs vermenin hiç de kolay olmadığını kaydeden Bakan Avcı, “Özellikle verdikleri burslarla genç kardeşlerimizin eğitimine katkı sağlamasına imkân tanıyan hayırsever Adıyamanlı iş adamları ve bürokrat kardeşlerime ne kadar teşekkür etsem azdır. Duyarlılığından dolayı Allah onlardan razı olsun. Bu bursların temini noktasında büyük çaba sarf eden bütün vakıf yöneticilerine ve çalışanlarına da şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bir başka programda ve farklı çalışmalarda tekrar bir araya gelmeyi umut ediyorum” diyerek ilgi ve alakalarından dolayı Adıyamanlılara teşekkür etti.

Program sonrasında Bakan Avcı, beraberinde gelen protokol üyeleriyle birlikte hem Vakıf Yöneticileri hem de bursiyer öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL