Prof. Dr. Abdulkadir Ünsal: Asla sahipsiz değilsiniz

2012 yılından bu yana İstanbul’da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini yapan Adıyaman’ın saygın hekimlerinden Prof. Dr. Abdulkadir Ünsal, Adıyamanlılar Vakfı’nın Şubat ayı burs töreninde üniversiteli genç kardeşleriyle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Nefroloji ve Dâhiliye alanında edindiği kariyerle birlikte Türkiye’nin saygın hekimlerinin başında yer alan Prof. Dr. Abdulkadir Ünsal, dramatik hayat hikâyesi çerçevesinde Adıyaman’da ve üniversitedeki öğrencilik hayatından uzmanlık dönemine kadar acı tatlı hatıralarıyla birlikte ilginç deneyimlerini üniversiteli genç kardeşlerine aktardı. Ünsal, Adıyamanlılar Vakfı’nın kendilerine verdiği önemin de altını çizdi.

Üniversiteyi İstanbul’da okurken şimdiki genç kardeşlerimiz gibi şanslı olmadığını dile getiren Prof. Dr. Abdulkadir Ünsal, “Öğrencilik hayatımda en zor şartlarda dahi ne tutabilecek bir dalımız ne de bize sahip çıkabilecek bir vakfımız vardı. Oysa bugün -Allah’a şükürler olsun- İstanbul’a ayak basar basmaz hepimizin kendi evi gibi gördüğümüz Adıyamanlılar Vakfı gibi güzel bir evimiz var. Gerektiğinde burs, gerektiğinde giyim ve gerektiğinde barınma ihtiyacınızı karşılıyor. Bu hepimiz için çok büyük bir nimettir. Adıyamanlılar Vakfı, bu metropol şehirde âdeta “Asla sahipsiz değilsiniz” diyerek her türlü sıkıntılarınıza mazhar olmaya çalışıyorsa bunun değerini iyi kavramak gerekir. Allah herkesten razı olsun. Allah, bu denli eğitime önem veren ve gençlerine sahip çıkan vakıfların eksikliğini vermesin. Burası, İstanbul gibi metropol bir şehirde bütün Adıyamanlılar için önemli bir kazançtır. İstanbul’da okuyan diğer öğrencilerinin bu kadar şanslı olduğuna inanmıyorum. Bu sorumluluk bilinci içerisinde genç kardeşlerimize düşen en önemli görev ise derslerinize iyi çalışarak hem sizlere bu denli sahip çıkan insanları mahcup etmemeniz hem de göreve geldiğinizde devletinize ve milletinize sahip çıkmanızdır. Ayrıca doğduğunuz toprakları da asla unutmamanızı tavsiye ediyorum. Unutulmamalıdır ki, sorumluluğunu bilmeyen ve insan hayatını önemsemeyen bir insan asla başarılı olamaz” diyerek genç kardeşlerine başarılar diledi ve vakıf yöneticilerine de eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ile vakfın bir önceki başkanı Ömer Özkartal ve Vakfın Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu da birer selamlama konuşması yaparak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdulkadir Ünsal’a verdiği önemli bilgilerden dolayı teşekkür ettiler.

Hayırsever İşadamı Bursiyer Öğrencilere Eşofman Hediye Etti

Burs toplantısı sonrasında Adıyamanlı hayırsever işadamlarından ve Adıyamanlılar Vakfı yönetim kurulu üyesi Hüseyin Alagöz vakfın bursiyer öğrencilerine eşofman hediye ederek jest yapması takdire şayan olarak karşılandı.

FORE Sport’un işadamı sahibi Hüseyin Alagöz, İstanbul’a okumak için gelen memleketin güzel insanlarına yardım elini uzatmak kadar doğal bir şey olmadığını söyledi.

Vakıf başkanı ve yöneticileriyle birlikte öğrencilere eşofman takımı veren İşadamı Alagöz, “Her yıl belli zamanlarda Adıyamanlı ihtiyaç sahibi insanlarımıza karınca kararınca yardım ettiğimiz gibi bu yıl da yönetim kurulunda görev aldığımız Adıyamanlılar Vakfımızın bursiyer öğrencilerine yardım eli uzatmak kadar güzel bir duygu olamaz” şeklinde konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy ise, hayırsever işadamlarından Hüseyin Alagöz’ün kız erkek demeden bütün bursiyer öğrencilerimize birer takım eşofman hediye etmesi, öğrenci kardeşleri kadar kendilerini de son derece mutlu ettiğini belirterek yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA