Adıyamanlılar Gecesinde Konuşan Başkan Göksu, Adıyamanlılar Vakfı Hepimizin Gururudur

Esenler Adıyamanlılar Derneği ve Esenler Belediyesi işbirliğince düzenlenen Adıyamanlılar gecesi tek kelime ile mükemmel geçerken, gecede bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Adıyamanlılar Vakfı bütün Adıyamanlıların gururu olduğunu söyledi.

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Adıyamanlılar gecesine AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Zülküf Atılgan, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Doğan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı  Gökhan Taran, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı ve Ramazan Aksoy, Adıyamanlılar Vakfı bir önceki Başkanı ve AK Parti Milletvekili Ömer Özkartal, Kahtalılar Federasyonu Başkanı Av. Ali Yücel, Esenler Adıyamanlılar Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, Belediye Meclis Üyeleri, Dernek Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Gecenin sunuculuğunu Vuslat TV Program Yapımcısı  Yusuf Özpolat’ın yaptığı Adıyamanlının büyük buluşma gecesinde İstanbul’daki Adıyaman Harfhane Grubu, Dengbejlerden Haşim ile Gülistan Tokdemir, Türk Halk Müziğine gönül veren önemli seslerden Ramazan Garipses, İzollu Mehmet ve Kâhtalı Mıçı sahne alarak birbirinden güzel türkülerle Adıyamanlı hemşehrilerine anlamlı bir gece yaşattılar.

Gece ili ilgili bir konuşma yapan Esenler Adıyamanlılar Dernek Başkanı (ESADER) Hüseyin Sevinçtekin dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, bu anlamlı geceye destek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Milli Birlik ve Kardeşlikte Örnek İl Adıyaman'dır.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu programda yaptığı konuşmada sosyolojik olarak bir şehir üzerine araştırma yapılacak olursa o şehrin Adıyaman olması gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye'de Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinin örnek ili bana göre Adıyaman'dır. Adıyaman birçok kültürel dokuyu bünyesinde bulundurmasına rağmen, kardeşlik ikliminde herhangi bir halel yaşatmamıştır. Adıyamanlılar doğduğu toprakların güzelliklerini aslında doydukları yere getirdiler. Allah'a hamd ve şükür ediyorum ki, İstanbul'da hiçbir Adıyamanlı kardeşimin şehrin düzenini, itibarını bozduğunu görmedim. Bunun için guru duyuyor ve sizlere teşekkür ediyorum. O topraklardan aldığınız güzelliği bu toprağa da yansıttınız" dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Hepimizin Gurudur

Gecede Adıyamanlılar Vakfı’nın yapmış olduğu çalışmalarını her zaman takdirle karşıladığını belirterek şunları kaydetti. “Gerek Kültür Merkezi ile ve gerekse başta eğitim olmak üzere sosyal ve kültürel alanında gerçekleştirdiği örnek projelerle diğer illerin vatandaşları bile örnek bir duruma gelmiştir. Bu nedenle Adıyamanlılar Vakfı bütün Adıyamanlıların gururu olduğunu söyledi.

AK parti Adıyaman Milletvekili Dr. Salih Fırat, AK Parti Teşkilat Başkan Vekili Mahmut Göksu ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha Gönüllü birer selamlama konuşması yaparak İstanbul’daki Adıyamanlıların birlik ve beraberliği ile her zaman övündüklerini ifade ettiler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA