TARİH OKUMALARI VE KÜLTÜR ELÇİLERİ PROJESİ TOPLUMDA YANKI BULACAK

Merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan ve toplam 10 hafta sürecek olan “Adıyaman Tarih Okumaları ve Kültür Elçileri Projesi”, vakfın genel merkezinde düzenlenen seminerle başladı.

Paleolitik dönemden Cumhuriyet dönemine kadar Adıyaman coğrafyasında yaşamış tüm medeniyetlerin tarihi, önemli şahsiyetleri, filozofları, ilim insanları, eserleri ile yine Cumhuriyet döneminde yaşayan Adıyaman’ın önemli şahsiyetleri, yakın siyasi tarih ve kentsel gelişiminin ele alınacağı ve ayrıca Adıyaman'ın mevcut kültürel yapısının ve kökenlerinin irdeleneceği proje sonunda “Adıyaman Kültür Elçileri”nin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Proje koordinatörlüğünü yapan vakfın Öğrencilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Oruç, “Projemizin amacı; medeniyetler coğrafyası Adıyaman’ın tarihî ve kültürel hazinelerini tanıyan, değerini bilen, bu varlıkları koruma ve yaşatma sorumluluğuna sahip bilinçli insanlar yetiştirmektir. İlk programda tüm öğrencilerimize bir tarih aralığını araştırma görevi verilmiştir. Her hafta cumartesi günleri düzenlenecek seminerlerde öğrencilerimiz kendi araştırma konularını gruba sunacak ve ayrıca alanında bir uzman konuk da konuyla alakalı olarak ayrıntılı bilgilendirme yapacaktır” dedi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA