Sivil: Yabancı Dil, En Az Üniversite Kadar Önemlidir

Türkiye’nin önde gelen yabancı dil kurslardan DIALOGUE Dil Kursları’nın sahibi Ahmet Sivil ve şirketin deneyimli Genel Müdürü Seyhan Woodger, Adıyamanlılar Vakfı’nın Mart ayı burs törenine konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmacılar, yabancı dilin önemi ile ilgili bursiyer öğrencilere seminer verip yabancı dil öğrenmenin en az üniversite kadar önemli olduğunu söylediler.

Gelinen ve gelişen dünyada bir öğrenci için yabancı dil eğitiminin artık olmazsa olmaz olduğunu kaydeden DIALOGUE Dil Kursları’nın sahibi Ahmet Sivil, geleceğe yönelik başarı palanlarını yapmak isteyen her öğrenci için artık yabancı dil öğrenmenin şart olduğunu söyledi.

Sivil, “İmkânlar var iken bu imkânlarını iyi değerlendirmeyen gençlerimizin özellikle yurt dışına çıkmadan önce yabancı dili iyi bilmesi ve bu konuda alt yapısını iyi oluşturması gerekiyor. Yabancı dil bilmeden yurt dışına çıkanlar her zaman birtakım handikaplarla karşı karşıya kalacaktır. Artık her öğrenci için nasıl ki üniversiteyi bitirmek zaruri olduysa yabancı dili bilmek de bir o kadar zaruri olmuştur. Bu yarışta hep bir adım önde olmanız için imkânlar el veriyorsa mutlaka yurt dışına bir geziye çıkmanızı tavsiye ediyorum. Dil öğrenme konusunda herhangi bir beceriye sahipseniz onu mutlaka kullanın. Kaldı ki İngilizceyi daha erken zamanda öğrenmek istiyorsanız aile içindeki fertlerle bile İngilizce konuşmaya gayret edin. İngilizceyi hayali olarak değil, hakiki manada öğrenmek için gayret sarf etmeniz lazım” şeklinde konuştu.

DIALOGUE Dil Kursları’nın Genel Müdürü Seyhan Woodger ise program sonrasında hem şirketin öğrencilere yapacağı yardım yollarıyla ilgili bilgi sunumu yaptı hem de öğrencilerin sorularını yanıtlayarak DIALOGUE Dil Kursları’nın her zaman öğrencilerin hizmetinde olduğunu söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy ise verdiği önemli bilgilerden dolayı DIALOGUE Dil Kursları’nın sahibi Ahmet Sivil’e ve şirketin Genel Müdürü Seyhan Woodger’e teşekkür etti. Daha sonra kendisinin bir iş adamı olarak geçmişte yurt dışına çıktığında yabancı dil bilmediği için başından geçen sıkıntılı bir anısını dile getirerek öğrencilere yabancı dil öğrenmeleri için ellerindeki imkânları iyi kullanmaları konusunda bazı tavsiyelerde bulundu.

Haber: Abdulkerim SONKAYA