Kutan: Adıyamanlılar Candan İnsanlardır

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu ile birlikte Adıyamanlılar Vakfı’nı ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Recai Kutan, Adıyaman ile ilgili anılarını anlatırken, “Adıyamanlılar her zaman candan insanlardır” diyerek övgüler yağdırdı.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy ve vakfın kurucu üyeleri tarafından karşılanan eski Bakan Recai Kutan, vakfa ait kültür merkezinde incelemelerde bulunduktan sonra vakıf yöneticileriyle birlikte vakfın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Böyle bir tesise sahip olmanın Adıyamanlılar için büyük bir onur olduğunu belirten Kutan, “Düğün, taziye, toplantı vs. gibi geniş kapsamlı bir donanıma sahip bu güzel binayı görünce gerçekten çok duygulandım. Hakk’a ve insanlığa hizmet işte buna denir, diye düşünüyorum. Cenâb-ı Hakk, Adıyaman’a en güzel şeyleri lütfetmiş. Başta bereketli ve kaliteli toprak ile birlikte bol su vermiş. Malatyalılar bile bunun nimetinden yararlanıyor. Çelikhan Çat Baraj Suyu Projesi benim projemdi. Bu proje olmasaydı bugün Malatya’nın birçok kayısı bahçeleri susuzluktan kuruyacaktı. Bu su ile birlikte Malatyalılar âdeta hayat buldu diyebilirim” dedi.

Adıyaman’a İlk DSİ Şubesini Kuran Ben Oldum

1952 yılında Malatya’da DSİ Müdürü iken Korkut Özal ile birlikte ilk kez Adıyaman’da DSİ şubesini kendileri tarafından açıldığını söyleyen Kutan, “Adıyaman ovası sulama projesi için ilk kez 5 bin ölçekli bir haritayı ihale ettik. Bu sulama projesini o zamanın genç iki mühendislerinden Fehim Adak ile birlikte eski Adıyaman milletvekili olan rahmetli Abdurrahman Ünsal ile birlikte yapmıştık. Ardından Diyarbakır DSİ Bölge Müdürlüğü’ne tayinim çıkınca bu projeyi GAP Projesi çerçevesine alarak gerçekleştirdik” ifadelerini sarf etti.

Aslen Sincik İlçesi Kutan Köyündeniz

Kendisinin Adıyamanlı olup olmadığına ilişkin bir soruya cevap veren eski Bakan Recai Kutan, “Aslen Adıyaman’ın Sincik ilçesi Kutan köyündeniz. Yaklaşık 150 yıl önce dedelerimiz Malatya’ya göç ettiği için Malatya nüfusuna kayıtlıyız. Her ne kadar Malatya doğumlu olsak da aslımızı asla inkâr etmiyoruz. Kendimizi her zaman Adıyamanlı olarak hissediyoruz” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy ise eski bakan Recai Kutan'a ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, "Recai abi, her ne kadar Malatyalı da olsa biz onu her zaman Adıyamanlı olarak görüyoruz. Kendisi bu ülkeye yapmış olduğu hizmetlerle herkesin gönlüne taht kurmuş değerli bir üstadımızdır" dedi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA