Vakfımız, HDP Heyetini Ağırladı

Vakfımızı ziyaret eden HDP heyeti, Adıyamanlılar Vakfı yöneticileriyle bir araya geldi. 7 Haziran genel seçimine az bir süre kala siyasi partiler STK lara yönelik ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. Toplam 5 kişilik bir grupla Adıyamanlılar Vakfımızı ziyaret eden HDP heyeti, Adıyaman Vakfı yöneticilerine 7 Haziran genel seçimi öncesinde kendi partilerinin hedefleriyle ilgili bilgiler verdi.

HDP Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Av. Doğan Erbaş ve beraberindekilerin ziyaretinde Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy’un yanı sıra vakfın bir önceki başkanı olan Ömer Özkartal, Vakıf Başkan Vekili Abdulgani Tekin, Başkan Yardımcılarından Cuma Durak ve Ahmet Demir de hazır bulundu.

Başta “Barış Süreci” olmak üzere partinin birçok ilkeleriyle ilgili bilgi sunumu yapan Av. Doğan Erbaş, HDP olarak STK’ları her zaman önemsediğini ve bu nedenle seçimden seçime değil, imkân ve zaman el verdiği müddetçe her kurumu ziyaret etmeye çalıştıklarını söyledi.

Erbaş, “HDP olarak Türk siyasetine yeni bir tarz ve yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyoruz. Kadromuzda her inançtan ve her mezhepten arkadaşlarımız var. Partimizin genel felsefesinde ise kutuplaşmaya asla yer yoktur. Eşit vatandaşlığa dayalı herkesin inancını rahatlıkla yaşayabileceği bir partiyiz. Yüzde 10’luk seçim barajını aşmamız hâlinde kurulacak olan yeni hükûmetle birlikte yeni parlamentoda barış sürecini nihayete erdirmek için yeni bir anayasa yapmak temel felsefemiz olacaktır” diyerek Adıyamanlılar Vakfı Başkanı ve Yöneticilerine misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

HDP heyetine Adıyamanlılar Vakfı çalışmalarıyla ilgili bilgiler sunan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy ise, “Gelinen nokta itibarıyla ülkenin barışa ve huzura ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Özellikle barış süreci konusunda her kim veya hangi parti olursa olsun zerre kadar olumlu yönde bir katkı sağladıysa Allah kendilerinden razı olsun. Bu önemli süreçten dolayı vakfımıza bir görev düşerse elbette yine üzerimize düşen vazifeyi geçmişte olduğu gibi bugün de-  en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Bu ülke huzuru ve güveninin hepimiz için ne denli büyük önem taşıdığını biliyor ve anlıyoruz” şeklinde konuşarak HDP heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA