Adıyamanlı Öğrenciler Osmanlı nın İkinci Başkentini Ziyaret Etti

İstanbul’da okuyan Adıyamanlı üniversite öğrencileri, Osmanlı İmparatorluğuna 88 yıl başkentlik yapmış ve Osmanlı tarihinde adı geçen “Yerler silinirse Osmanlı tarihi kalbura döner” denilen il olan Edirne'yi ziyaret ettiler.

Adıyamanlılar Vakfı bursiyer öğrencilerinden oluşan 90 kişilik öğrenci grubu Adıyamanlılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyelerinden Ramazan Oruç, Nazif Demir ile birlikte Vakıf Koordinatörü Osman Kılıç eşliğinde,  Adıyamanlılar Vakfı Katkılarıyla Edirne'yi ziyaret etti. Gençler, gün boyunca rehber eşliğinde Edirne'nin Selimiye, Darul Hadis ve Selimiye Camisi ile diğer tarihi cami ve Külliyeleri ziyaret edip ile Meriç, Tunca ve Arda nehir ile Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı er meydanını ziyaret ettiler.

Öğrenciler arasında kaynaşmanın ve renkli karelerin yaşandığı Edirne gezisini düzenleyen Adıyamanlılar Vakfı'na, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrencisi Muhammed Poyraz katılımcı öğrenciler adına teşekkürlerini iletti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA