Üniversite Öğrencileri Adıyamanı Türkiyeye Tanıttı

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve 7 gün süren, yaklaşık 50 ilin katıldığı “Yöresel Günler Festivali”nde Adıyaman’ı temsilen Adıyamanlılar Vakfı da yer aldı.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nin bahçesinde kurulan stantlarda yöresel kültür ve lezzetlerin tanıtımı yapıldı. Adıyamanlılar Vakfı başkan yardımcısı Abdulgani Tekin, Adıyamanlılar Vakfı Burs ve öğrencilerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Oruç ile Gençlik Komisyonu Başkanı Cumali Doğan'ın koordinatörlüğünde İstanbul'da okuyan Adıyamanlı Üniversite Öğrencilerinin görev aldığı Adıyaman Standında her yönü ile Adıyaman tanıtıldı.

Adıyamanlı Üniversite öğrencilerinin özverili çalışması sonucu Adıyaman standı Festivalin en çok rağbet gören, siyasilerin, bürokratların ve vatandaşların en çok ziyaret ettiği standı oldu. Festivalde Adıyaman'da yetişen ürünler, Adıyaman Markaları ile Adıyaman'ın tarihi mekanları ile kültürünün tanıtımı yapıldı. Festivalde ziyaretçilere, Meşhur Adıyaman Çiğköftecisi Ömer Aybak'ın çiğköfte si ile birlikte Adıyaman Kervansaray Kahvesi ikramı edildi. Aynı zamanda Adıyaman'dan getirilen yöresel ürünler tanıtım amacıyla ziyaretçilere sunuldu. Stantta görevli öğrencilerin Adıyaman folklor kıyafeti ile fedakarca çalışması ise renkli görüntülere sahne oldu.

Adıyaman standı yedi gün boyunca İstanbul'un bürokratları, siyasileri, yazar ve şairleri ile binlerce vatandaş tarafından ziyaret edildi. Adıyamanlılar Vakfı yöneticileri ile Adıyaman Folklor kıyafeti giymiş öğrencilerin Festivale katılan 50 ilin stantlarını ziyaret edip Adıyaman'ı anlatması ve Adıyaman'a davet etmesi  ise katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.

İstanbul'un Asya Yakasında ikame eden Adıyamanlıların takdirle karşıladığı bu etkinliğin organizasyonluğunu üstlenerek büyük emeği geçen Adıyamanlılar Vakfı Burs ve öğrencilerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Oruç, İstanbul'un Asya yakasında Adıyaman ile ilgili ilk kez böyle bir etkinliğin gerçekleştirildiğini ve 50 ilin temsilcilerinin katıldığı festivalde Adıyaman’ı en iyi şekilde temsil ederek tanıtmak için vakfın bursiyer öğrencileriyle birlikte büyük gayret gösterildiğini söyledi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA