Adıyamanlıların Gönül Sofrasına Katılım Üst Düzeydeydi

Genel merkezi İstanbul’da bulunan ve hizmetleriyle bütün hemşehrilerin ruhunu okşamayı başaran Adıyamanlılar Vakfı’nın tertiplediği gönül sofrasına, her sene olduğu gibi bu yıl da katılım üst düzeydeydi.

Yaklaşık 1.500 kişinin katıldığı 19. Geleneksel İftar Programı, Adıyamanlılar Vakfı Kültür Merkezinde düzenlendi. Sunuculuğunu haber spikeri Tayfun Ayaz’ın yaptığı ve Vakıf Başkan Vekili Abdulgani Tekin’in Kur’ân tilavetiyle başlanan iftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Adıyaman eski Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kadir Çelenk, İGTOD Başkanı Mustafa Karlı, Mega Center Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Altınkılıç, Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Nevzat Bayhan, Kâhta Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Ali Yücel, Star Gazetesi Yazarı Gazeteci Resul Kurt, Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul’daki Adıyamanlı Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda siyasetçi, bilim adamı, bürokrat, iş adamı, sanatçı, basın mensupları, sivil toplum kuruluşu başkanları ve yöneticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, vakfın hizmetleri ile ilgili bilgiler vererek 19. Geleneksel İftar Programına katılan herkese teşekkür etti. Aksoy, Adıyamanlılar Vakfı’nın geçmişte olduğu gibi gelecekte de yapacağı hayırlı hizmetlerle bütün Adıyamanlıların takdirini kazanmaya devam edeceğini söyledi.

Ramazan-ı Şerif’in sevginin, barışın, hoşgörü ve kardeşliğin simgesi olduğunu kaydeden Aksoy, “Ramazan ayının bereketiyle gönül soframızın şenlendiği, millî ve manevi değerlerin yaşatıldığı ve toplumumuzun farklı kesimleriyle çok özel gönül bağlarının kurulmasına vesile olduğu bu Ramazan akşamında uzak ve yakın demeden iftarını bizimle birlikte paylaşmayı uygun gören bütün gönül dostlarımıza şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı bir önceki başkanı Ömer Özkartal ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Adıyamanlılar Vakfı olarak bundan sonraki öncelikli hedefimiz İstanbul’da bir öğrenci yurdu yapmaktır. Yer temin edildiği an kazmayı vurmaya başlayacağız. Vakıf olarak hayırsever iş adamlarımızın ve vatandaşlarımızın desteği ile bu işin üstesinden gelebileceğimize inanıyorum” dedi.

Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Adıyaman eski Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kadir Çelenk de birer selamlama konuşması yaparak Adıyamanlılar Vakfı’nın geleneksel iftar programı vesilesiyle her yıl binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturmasının kardeşlik ve birliktelik adına önemli bir sembol olduğunu kaydederek, bu birlikteliğin sağlanmasında rol oynayan Adıyamanlılar Vakfı’na ve bütün yöneticilerine teşekkür ettiler.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Adıyamanlılar Vakfı kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği anlamlı hizmetlerle hepimizin gururu olmuştur. Bu tablo bile birlik ve beraberlik adına Adıyaman için ne denli önemli bir simge olduğunun ve dik duruşunun bariz bir örneğidir” diyerek Adıyamanlılar Vakfı başkan ve yöneticilerine teşekkür etti.

Geleneksel Muhabbet Toplantısı Düzenlendi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar sonrasında iftara katılan bütün katılımcılar, vakfın çok amaçlı salonunda bir araya gelerek gecenin geç saatlerine kadar sohbet ve muhabbet geleneğini sürdürdü. Adıyaman sorunlarının ve çözüm önerilerin ortaya atıldığı toplantı son derece sıcak bir atmosferde cereyan etti.

Burada bir selamlama konuşması yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, iftar vesilesiyle Adıyamanlılar Vakfı’nı ilk kez ziyaret etme şansı bulduğunu ve burada Adıyamanlı gönül dostlarıyla bir araya gelmekten büyük onur duyduğunu belirterek, böylesi anlamlı hizmetlere imza atan Adıyamanlılar Vakfı gibi vakıfların sayıların artmasının en büyük temennisi olduğunu ifade edip ilgi ve alakadan dolayı salonda bulunan bütün Adıyamanlılara teşekkür etti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA