Adıyaman İçin Bir Tepki de İstanbul daki Adıyamanlı STK lar dan Geldi

İstanbul’da 60’a aşkın Adıyamanlı Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri bir araya gelerek, başta Diyarbakır ve Suruç’ta yaşanan terör olaylarında eylemleri gerçekleştiren şahısların Adıyaman nüfusuna kayıtlı olması; Adıyamanlıların bu tür terör eylemlerini onayladığı manasına gelmeyeceğine dair tepkisini yaptığı basın açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

“Barış ve huzur şehri Adıyaman” dev pankartın asıldığı Adıyamanlılar Vakfı Kültür Merkezi binasının önünde düzenlenen basın açıklamasına 60 yakın Adıyamanlı Sivil Toplum Kuruluşların Başkanları, Dernek yöneticileri, Adıyamanlılar Vakfı kurucu üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, İşadamları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul’daki bütün Adıyamanlı STK Başkanları adına basın açıklamasını Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy yaptı. Konuşmasının başında öncelikle Diyarbakır ve Suruç’ta yaşanan menfur terör saldırısından dolayı ve yine Adıyaman Kömür kırsalındaki çatışmada şehit düşen askerimize Allahtan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı dileklerini ilettikten sonra İstanbul’daki Adıyamanlı STK’ların ortaklaşa hazırladığı basın bildirisini okuyan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy şunları söyledi: “Tarih boyunca bütün farklılık ve etnik köken zenginliğine rağmen, ülkemizin örnek bir huzur kenti olmuş Adıyaman’ımızın son günlerde yaşanan olaylar neticesinde, terör ve teröristlerle anılması biz Adıyamanlıları derinden yaralamış ve üzmüştür.

Herkes şunu iyi bilmeli ki, terör eylemlerini gerçekleştiren şahısların Adıyaman nüfusuna kayıtlı olmaları Adıyamanlıların bu tür terör eylemlerini onayladığı manasına gelmez. Ve Adıyaman ilimiz bu tür olaylarla töhmet altında bırakılmasına hiç kimsenin hakkı yoktur. Çünkü terörün ve tereröstin dini, dili, milliyeti ve memleketi yoktur.

Önemli ve değerli olan insan hayatıdır. Kim, hangi amaçla insan hayatına kast ederse biz karşı çıkarız. Esas kaide şudur; “Beraat-i zimmet esastır.” Yani “Suç işlemeyen suçlanamaz.” Şu da iyi bilinmelidir ki, Adıyaman içeride ve dışarıda planlanan ve kurgulanan hiçbir tuzağa düşmeyecek ve bu oyunlara asla gelmeyecektir.

Böylece huzur kenti Adıyaman’ımızın terör ve tereröst faaliyetleriyle anılmasını asla kabul etmiyoruz. Her türlü terör eylemlerini kınıyor ve lanetliyoruz. Basınımızı da bu tür hassa olan konularda manşet atarken veya haber yaparken daha dikkatli dil kullanmaya davet ediyoruz.

Bizler İstanbul’daki Adıyamanlı Sivil Toplum Kuruluşları olarak daima barışın, kardeşliğin, adaletin ve huzurun tarafıyız. Halkımıza şer güçlerin tuzaklarına düşmemesini, duyarlı olmasını ve çocuklarına sahip çıkmasını tavsiye ediyoruz.

Ülkemiz için barış ve huzur dolu bir gelecek diliyor, katılımınızdan dolayı sizlere ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Program sonrasında bütün katılımcılara Adıyamanlı Çiğköfteci Ömer Usta’nın sponsorluğunda herkese çiğköfte ikram edildi.

BASIN AÇIKLAMASINA DESTEK VEREN İSTANBULDAKİ ADIYAMANLI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

1-Adıyamanlılar Vakfı

2-Besni Eğitim Vakfı