İki Kardeş Vakfı, Meclis Başkanı İsmail Karaman ı Ziyaret Etti

Bugüne kadar birlikte birçok önemli çalışmalara imza atmakla bilinen kardeş vakıflar olan Adıyamanlılar Vakfı ile Yeni Dünya Vakfı’nın Başkan ve Yöneticileri, TBMM Başkanı İsmail Karaman’ı Dolmabahçe Sarayı’nda ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden TBMM Başkanı İsmail Karaman, gerek yeni anayasanın çıkarılmasında ve gerekse başkanlık sisteminin hayata geçmesi hususunda Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük görev düştüğünü söyledi.

Karaman, “Daha evvel AK Parti hükûmeti döneminde yeni anayasa çalışmaların hazırlanmasında büyük emeği geçen iki kardeş vakıf olan Adıyamanlılar Vakfı ile Yeni Dünya Vakfı’nın bundan sonraki süreçte hazırlanacak olan yeni anayasa ve başkanlık sistemi için aynı duyarlılığı göstereceğine inancım tamdır. Her iki vakfın da çok güzel hizmetleri icra ettiğini görüyoruz. Başarılarının artarak devam etmelerini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyelerinden Mahmut Göksu ise TBMM Başkanı İsmail Karaman’a yeni görevinin hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak, Türkiye’nin en önemli temel konularının başında yer alan başkanlık sistemi ve yeni anayasa çalışmalarında üzerine düşen her türlü görevi ifa etmeye hazır olduğunu belirtti.

Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Abdulgani Tekin de, vakfın kuruluşundan bu yana geçen 20 yıllık süre zarfında ülkenin huzur ve güveni konusunda mesai ve emek harcadıklarını belirterek, bunun en önemli kanıtının ise her yıl yüzlerce öğrencimize verilen eğitim bursu olduğunu ve ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan yeni anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemi konularında da gerekli fedakârlığı göstereceklerinden hiç kuşku duyulmaması gerektiğini dile getirdi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İstanbul