Hepimiz Birer Furkan Olmalıyız

Yazar Ramazan Kayan, Adıyamanlılar Vakfı Nisan ayı burs töreninde bursiyer öğrencilere 6 yıl önce Mavi Marmara gemisinde Gazze’deki Müslümanlara yardım götürürken çalışkanlığı, ahlaki davranışları ve namaza olan sadakatiyle herkesin dikkatlerini üzerine toplayan ve İsrail askerlerinin saldırısı esnasında kamera çekimi yaparken genç yaşta şehit düşen lise son sınıf öğrencisi Furkan Doğan’ın hayat hikâyesinden bahsetti.

Gazze’ye giden Mavi Marmara gemisinde kendisinin de bulunduğunu belirten Yazar Kayan, “Liseli genç Furkan kardeşimizin hayat hikâyesi ile ilgili olarak başta ailesi ve çevresindeki dost ve arkadaşlarından geniş kapsamlı bir araştırma yaptım. Furkan için görüşlerini aldığım herkes bana, kendisinin başta namaz olmak üzere bir Müslüman’ın yapması gereken güzel özelliklere sahip olduğunu bahsetti. Furkan Doğan kardeşimizin o güzel hayat hikâyesi, herkes gibi beni de çok etkiledi. Bu nedenle kendi kendime: Hayatta imkânlarım el verdiği müddetçe ve dilim döndüğünce üniversiteli genç kardeşlerime Furkan’ın hayat hikâyesini anlatmaya devam edeceğime dair söz verdim. 10 kişinin şehit düştüğü, 54 kişinin de yaralı olarak kurtulduğu Mavi Marmara gemisinde şehit düşenlerden birisi ise Adıyamanlı Fahri Yıldız kardeşimizdi. Bunlar şahadet şerbetini içen kardeşlerimizdi. Bunlar bu yolculuğa giderken şehit olmayı göze alarak gitmişlerdi. Bu şahsiyetlerimiz için dualarımızı hiçbir zaman eksik etmemeliyiz” dedi.

Programda bir konuşma yapan Vakfın Kurucu Üyelerinden Mahmut Göksu, bu tür anlamlı toplantıların öğrenciler için para ile satın alınamayacak kadar önemli bir sermaye olduğunu belirtip öğrenci kardeşlerin derslerini çok çalışmalarını istedi.

Vakfın Kurucu Üyelerinden Ömer Özkartal da; Adıyamanlılar Vakfı olarak bugünlere rahat gelinmediğini, hiçbir şey için mazeretin artık kabul edilmeyeceğini kaydederek gelecek için genç kardeşlerinden önemli beklentilerinin olduğunu söyledi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA