Aydın, Adıyaman Hizmette Hak Ettiğini Alıyor

TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, İstanbul’da Adıyamanlılar Vakfı’nı ziyaret etti. Burada Adıyamanlılar Vakfı ve Adıyaman Dernekler Federasyonu yöneticileriyle bir araya gelerek Adıyaman’ın AK Parti hükûmeti döneminde alması gereken hizmeti aldığını söyledi.

AK Parti hükûmeti döneminde Adıyaman’a yapılan hizmetlerle ilgili bilgi veren TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, “Özellikle son on yıldır il ve ilçelerde yollar, barajlar, hastaneler, köprüler ve organize sanayi bölgeleri yapılıyor. Sulama projelerimiz ise devam ediyor. Adıyaman ilimiz, hizmet alanında hak ettiği payı fazlasıyla almaktadır. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bu anlamda elimizden gelen gayreti sarf etmeye çalışıyoruz” dedi.

İstanbul’daki Adıyamanlılarla Her Zaman Gurur Duyuyoruz

İstanbul’daki Adıyamanlıların birlikteliği ve beraberliğinin Adıyaman’daki Adıyamanlıları da örnek teşkil ettiğini belirten Aydın, “Hiç kuşkusuz bu birlikteliğin oluşmasındaki en önemli neden başta Adıyamanlılar Vakfı olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarıdır. Allah’a çok şükür, İstanbul’daki hemşerilerimizin iyilik ve güzellikler adına İstanbul’da güzel bir intiba bırakması bizleri son derece onurlandırıyor. Özellikle işine karşı olan sadakatleri, çalışkanlıkları ve her türlü kötü alışkanlıklardan ırak olup memleketine karşı vefa borcunu ödeme hususundaki duyarlılıkları bizleri ziyadesiyle sevindiriyor” şeklinde konuştu.

THY ile Ek Sefer İçin Görüşmeler Yaptık

Gerek Adıyaman’daki Adıyamanlıların gerekse İstanbul’daki Adıyamanlıların en önemli sorunlarından biri olan ek uçak seferleri ve bilet fiyatlarının yüksek oluşu konularına da değinen Aydın, “THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile bir görüşme yaptık. Kendilerine Atatürk Havalimanı üzerinde mevcut olan İstanbul-Adıyaman arası günde tek sefer sayısının ikiye çıkartılması ve seferlerin sabah-akşam olarak düzenlenmesi hâlinde durumun vatandaşlar açısından faydalı olacağını talep ettik. Kendileri yeni bir ek sefer için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden izin alınması gerektiğini bizlere söyledi. Ben de Sivil Havacılık Genel Müdürü ile bir görüşme yaparak durumu arz ettim. Kendileri, bu talebi dikkate alacaklarını ve çözüm noktasında elinden geleni yapacaklarını söylediler. Şayet bu talep yerine getirilirse hem uçak biletleri ucuzlanacak hem İstanbul’daki hemşerilerimiz sabah Adıyaman’a gelip işini gördükten sonra tekrar akşam uçağı ile geri dönme imkânı bulacaktır. Bu sorunun çözülmesi için konunun takipçisiyim ve olmaya da devam edeceğim” dedi.

Aksoy, “Sorumluluğumuzun Farkındayız”

Ziyaretinden dolayı TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın’a teşekkür eden Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği icraatlarla İstanbul’daki Adıyamanlılara karşı sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını belirterek, “Bu vakıf, bütün Adıyamanlıların evidir. Bu bilinçle tam 20 yıldır bu çatı altında güzel hizmetlere imza atmanın gayreti içerisindeyiz. Gerek vakıf yöneticilerimizin gerekse iş adamı hemşerilerimizin gayretiyle hizmet anlamında birçok ilklere imza atmanın kıvancını yaşadık. Yıllardır bu vakfa gönül veren ve destek çıkan herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Bayhan, “STK’lar Toplumu Birleştiren En Önemli Etkendir”

Adıyaman Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Nevzat Bayhan ise, “Toplumu birleştiren ve güçlü kılan en önemli etkenlerden biri hiç kuşkusuz sivil toplum kuruluşlarıdır. Bizler de İstanbul’daki sivil toplum kuruluşu olarak insanlarımıza yardımcı olmak ve onlara hizmet etmek için fedakârlık duygumuzu hiç yılmadan sürdürmeye devam ediyoruz” diyerek ziyaretinden dolayı TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın’a teşekkür etti.

Özkartal, “Adıyamanlı Olma Sorumluluğumuzu Yerine Getiriyoruz”

Vakfın kuruluşunun 20. yılı münasebetiyle 21 Mayıs’ta Adıyaman’da düzenlenecek olan “Vakıf Medeniyeti” konulu sempozyumu sebebiyle bilgiler veren Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyelerinden Ömer Özkartal, “Şunu herkes iyi bilmeli ki vakıf şuuru çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz bütün hizmetleri, Adıyamanlı olma sorumluğumuzu yerine getirmek için yapıyoruz. Bu tür anlamlı etkinlikler, Adıyaman’a sosyoekonomik anlamda büyük katkı sağlamaktadır. 21 Mayıs’ta düzenlenecek olan sempozyumun Adıyaman’a hayırlara vesile olacağına inancımız tamdır” dedi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA