Sempozyumun Panelistleri Mini Zirvede Buluştu

Adıyamanlılar Vakfı’nın 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle 21 Mayıs’da Adıyaman’da Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, ATSO, İpek Yolu Kalkınma Ajansı, Adıyaman Dernekler Federasyonu ve Adıyaman’daki 40 sivil toplum kuruluşunun katkı ve destekleriyle düzenlenecek olan 6. Geleneksel “Vakıf Medeniyeti” konulu sempozyuma katılacak olan panelistler, Sultanbeyli ilçesindeki bir restaurantta bir araya gelerek sempozyumda ele alınacak konuları masaya yatırdılar.

Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyesi ve Sempozyum Komisyonu Başkanı Ömer Özkartal tarafından tertiplenen toplantıya Uluslararası Medeniyetler İttifakı Koordinatörü Prof. Dr. Bekir Karlığa, Medipol Üniversitesi Endüstri Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Talip Alp, Emsey Hastanesi Endokrin Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hamidi, Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Bahattin Turgut, Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Yakup Çağ, Emsey Hastanesi Çocuk Uzmanı Dr. Fırat Hamidi, İSKİ Daire Başkanı ve Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Yusuf Tosun, Sultanbeyli Müftüsü Burhan Keleş, iş adamı İhsan Özdemir ve Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Cuma Durak katıldı.

Toplantının açılışında 21 Mayıs’da Adıyaman Üniversitesi’nde düzenlenecek olan “Vakıf Medeniyeti” konulu sempozyum ile ilgili bilgiler veren Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyesi Ömer Özkartal, “Buradaki asıl maksadımız sempozyumun en iyi şekilde amacına ulaşmasıdır. Özellikle bir önceki sempozyumda yaşanan eksikliklerimizin yeni sempozyumda yaşanmaması için neler yapabiliriz konusunda fikirlerimizi ortaya konulmasını sağlamak ve bu anlamda bizim için büyük değer arz eden bütün katılımcıların düşüncelerini alarak yola çıkmaktır. Böylesi anlamlı mini zirveye katılan bütün katılımcılarımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Toplantıya iştirak eden bütün katılımcılar, tanışma faslının ardından sempozyumla ilgili düşüncelerini dile getirerek Adıyamanlılar Vakfı’nın iki yılda bir geleneksel olarak düzenlediği böylesi anlamlı sempozyumlar vesilesiyle Adıyaman’ın kalkınmasında önemli rol oynadığını belirttiler. Katılımcılar bununla beraber eğitime olan katkılarından dolayı Adıyamanlılar Vakfı yöneticilerine ayrıca teşekkür ettiler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA