TARİHİ SEMPOZYUM İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Adıyamanlılar Vakfı’nın 20. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla ve İstanbul’daki Adıyaman Dernekler Federasyonu ve Adıyaman’da 40 sivil toplum kuruluşunun da desteklediği “Tarihî Seyri İçerisinde Vakıf Medeniyeti” konulu sempozyum, 21 Mayıs Cumartesi günü Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Tarihî sempozyuma sayılı günler kala çalışmalarını aralıksız sürdüren Adıyamanlılar Vakfı, ard arda yaptığı istişare toplantılarıyla konuya olan ehemmiyetini gösterirken sempozyuma Türkiye’nin saygın bilim adamların da katılacağı belirtildi.

Üç bölüm hâlinde gerçekleştirilmesi beklenen sempozyumun birinci bölümünde, Adıyamanlılar Vakfı’nın son 20 yılda yapmış olduğu hizmetlere ilişkin “20. Yılda Adıyamanlılar Vakfı” konusunda Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Kurucu Üyelerden Ömer Özkartal, Mahmut Göksu ve Vakfın Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu konuşmacı olarak yer alacak.

“Tarihî Seyri İçerisinde Vakıf Medeniyeti” konulu sempozyumun ikinci bölümünde ise oturum başkanlığını Uluslararası Medeniyetler İttifakı Koordinatörü Prof. Dr. Bekir Karlığa üstlenirken, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcılığından emekli olan Prof. Dr Talip Alp “Vakıfların Eğitime Olan Katkıları”, Emsey Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hamidi “Vakıf Medeniyetinin Doğu ile Batı Kıyası”, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Mahmut Çınar “Vakıf Medeniyetinin Sosyolojik ve Teolojik Dayanakları” konularına açıklık getirecek.

Sempozyumun üçüncü bölümünde ise “Sivil Toplum Faaliyetlerinin Toplumsal Yaşama Etkileri” konulu oturumun başkanlığını Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman yapacak. Sempozyumun bu bölümünde ise konuşmacı olarak katılacak olan Diyanet İşleri Başkan Vekili Mazhar Bilgin “Vakıf Hizmetlerinin Sosyal Yaşama Yansımaları”, İSKİ Daire Başkanı ve Yazar Yusuf Tosun “Sivil Toplum Kuruluşlarının Kent Yönetimine Katkıları” ve Zonguldak Üniversitesi Çocuk Bölümü Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Bahattin Turgut ise “Adıyaman’daki Vakıf Hizmetleri” konularında birikimlerini paylaşacaklar.

Sempozyum ile ilgili son hazırlıklar konusunda değerlendirmede bulunan Vakfın Kurucu Üyesi ve aynı zamanda Sempozyum Komisyon Başkanlığını üstlenen Ömer Özkartal, gerek vakıf medeniyeti ölçeğinde gerekse Adıyamanlılar Vakfı’nın kuruluşunun 20. yılında gerçekleştirmiş olduğu hizmetleri, özet hâlinde sempozyum vesilesiyle Adıyamanlı hemşerilerimizle paylaşmayı amaçladığını belirti.

Özkartal, “Sempozyumun gerek anlam bakımından gerekse katılım açısından son derece zengin geçeceğine inanıyorum. Türkiye’nin yetiştirdiği birbirinden değerli bilim adamların katılımları ve katkılarıyla amacına ulaşacağına inanıyorum. Sempozyumun ülkemize ve Adıyaman ilimize faydalı olacağına inancım tamdır. Bu manada emeği geçen ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunarım” dedi.

VI. ULUSAL “VAKIF MEDENİYETİ” SEMPOZYUMU

Konu    : 20. Yılında Adıyamanlılar Vakfı ve Vakıf Medeniyeti

Tarih    : 20  ̶  22 Mayıs 2016

Yer       : Adıyaman Üniversitesi