Vakfımızın İftar Sofrasına Yüzlerce Kişi Katıldı

Adıyamanlılar Vakfı, kuruluşunun 20. yılında her yıl olduğu gibi bu yıl da uzak yakın demeden siyasetten bürokrasiye, akademisyenlerden bilim adamlarına, yargı mensuplarından iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarından basın mensuplarına kadar Türkiye genelinde 1.500’e yakın birbirinden değerli hemşerilerini aynı sofrada buluşturmanın haklı gururunu yaşadı.

Vakfın Kültür Merkezinde kardeşlik ve hoşgörü duygularının pekiştiği iftar sofrasına TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman milletvekillerinden Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ile Salih Fırat, İstanbul milletvekillerinden Mehmet Metiner, Azmi Ekinci ile Oğuz Kaan Salıcı, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman eski Valisi Halil Işık, 22 ve 23 dönem Adıyaman milletvekillerinden ve Ankara Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Şevket Gürsoy, 21 ve 22 dönem Adıyaman milletvekili ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Vakfın Genel Başkanı Ramazan Aksoy, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyamanlılar Vakfı’nın Kurucu ve Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda yargı mensupları, bürokrat, iş adamı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Radyo sunucusu Tayfun Ayaz’ın sunuculuğunda Kur’an tilavetinin ardından iftar programının açılış konuşmasını Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy yaptı. Son 20 yılda vakıf hizmetleriyle ilgili ana konular üzerinde bilgi veren Başkan Aksoy, “Adıyamanlılar Vakfı’nın 20 yılda bu aşamaya gelmesindeki en önemli nedenlerden birisinin mutfakta çalışan vefakâr ve cefakâr vakıf kurucu üyelerinin, yönetim kurulu ve komisyon başkanların yanı sıra hayırsever iş adamlarının katkısıdır. Bu asla tartışılmaz. Bu ana kadar vakıf bünyesinde gerçekleştirdiğimiz bütün bu hizmetlerden dolayı emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayan başta milletvekillerimiz olmak üzere bütün katılımcılara şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

İftara katılan vali, milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de birer selamlama konuşması yaptılar. Konuşmacılar, Adıyamanlılar Vakfı’nın her yıl binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturmasından duydukları memnuniyetini ifade ederek, bu kardeşlik ve hoşgörü ortamının oluşmasını sağlayan vakıf yöneticilerine teşekkür ettiler.

Programın sonunda ise Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve 20. Kuruluş Heyeti Başkanı Mahmut Göksu’nun organizasyonunda Vakfın Kültür Merkezinin yapımında büyük katkısı olanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

Milletvekilleri, “Çay sohbetinde” Adıyaman’a Yapılan Hizmetleri Anlattılar

Her yıl iftar programında olduğu gibi bu yıl da iftar sonrası, Vakfın Kurumsal Başkanı Ömer Özkartal’ın moderatörlüğünde düzenlenen “çay sohbeti” konulu istişare toplantısında, iftara katılan Adıyaman milletvekilleri Adıyaman’a yapılan ve yapılacak olan hizmetlerden bahsederek, Adıyaman’a yapılması gereken her türlü hizmetlerin geldiğini ve bundan sonra da aynı şevkle ve heyecanla Adıyaman’a hizmet etmeye devam edileceğini belirttiler.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu ise, “AK Parti hükûmeti döneminde gerçekten Adıyaman’a yakışır güzel hizmetler yapıldığını takdir ediyoruz. Ancak Türkiye’nin huzur kenti Adıyaman’ın daha hızlı kalkınmanı istiyorsak yeni düzenlemede Adıyaman’ın teşvik bölgesinde 6. Bölgede yer alması artık kaçınılmaz olmuştur. Milletvekillerimizden bu anlamda biraz daha gayret sarf etmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulkerim SONKAYA