ADIYAMANLI DEMOKRASİ GAZİSİNİ ZİYARET ETTİK

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy beraberinde Vakfın Başkan Yardımcılarından Cuma Durak, Mehmet Yalçın, Abuzer Korkmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Melik ile birlikte 15 Temmuz demokrasi gazisi Adıyamanlı Abuzer Yıldırım’ı Başakşehir Güvercin tepe deki evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

15 Temmuz da Feto terör örgütünün darbe kışkırtmasına karşı mücadele vermek için gittiği İkitelli Basın Ekspres yolunda Tankın üzerine çıkan ve ani manevra karşısında düşerek her iki ayağının topuklarında kırılmasına neden olup, gazilik mertebesine erişerek evinde istirahat eden demokrasi gazisi Adıyamanlı Abuzer Yıldırım, ülkemizin bağımsızlığı için gazi olma şerefine nail olmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Kâbus günü gördüğü vahim manzarayı anlatırken gözleri dolan demokrasi gazisi Abuzer Yıldırım, “15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkın demesiyle birlikte mahalleden bir çok arkadaşlarımızla birlikte abdestimizi alıp iki rekat şükür namazını kıldıktan sonra soluğumuzu İkitelli Basın Ekspres yolunda aldık. O gece sokağa çıkan her vatandaş ne büyük bir şeref ki, gazi olmak için değil, şehit olmak için gelmişti. Yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden “Söz konusu vatan deyince geresi teferruattır” deme pahasına ölüme bu kadar heveslenen kahraman Türk insanının oradaki o onurlu mücadelesini görünce gerçekten kırılan ayaklarımın acısını bile hastaneye kaldırılıncaya kadar hiç his etmedim. Darbe teşebbüsünün ne denli vahim olduğunu Televizyonda öğrenince evden çıkarken bütün aile fertleriyle helalleşerek gittim. Şehit olma pahasına gittiğimiz bu yolda gazi olmak bile bizim için büyük bir şeref olduğuna inanıyorum. Bu yolda hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah mekanları cennet etsin. Bu vatansever insanların göstermiş olduğu kahramanlık destanı bütün ülkelere ibret olacağını düşünüyorum. Ve Türk halkı için ölümün ne denli büyük bir şeref olduğunu bir kez daha tanık olmanın gururunu yaşadım. Ziyaretime gelen herkese şükranlarımı sunuyorum. Allah herkesten razı olsun” diyerek, ziyaretlerinden dolayı Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy ve bütün vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Adıyamanlılar Vakfı Genel başkanı Ramazan Aksoy ise; 15 Temmuz gecesinde darbe kışkırtmasına yeltenen Feto terör örgütünün savaş uçaklarına, helikopter, tank, top ve tüfeklerine karşı o iman dolu göğsünü siper ederek, zafere ulaşan tek ülke Türkiye olduğunu söyledi.

Aksoy, “Türk halkı 15 Temmuz akşamı Feto terör örgütüne karşı kazandığı zafer, bütün dünya ülkelerine karşı büyük bir ibret olmuştur. O gece meydanları dolduran milyonlarca insan adeta şahit olmak için birbirleriyle yarıştığını gördük. Böylesi iman gücü yüksek olan bir millet dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Türk halkına bu demokrasi zaferi yaşatan bütün Türk halkına tekrar minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu milli mücadele yolunda her iki ayağında sakatlanarak gazi olan Abuzer kardeşimize Allahtan şifa diliyorum. Bu yolda hayatını kaybederek şehit olanlara tekrar Allahtan rahmet, yaralı olan kardeşlerimize de şifa diliyorum” dedi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA