İSTANBUL'DAKİ ADIYAMANLI EĞİTİMCİLER ADIYAMANLILAR VAKFINDA BULUŞTU

.

Adıyamanlılar Vakfı Eğitim Komisyonun öncülüğünde Vakıfta bir araya gelen İstanbul’daki eğitimciler Vakfın her türlü etkinliklerine katkı sunmaya hazır olduğunu söylediler.

Adıyamanlılar Vakfı olarak ilk kez eğitim camiası ile ilgili geniş bir toplantı yapıldı. Adıyamanlılar Vakfı’nın eğitim komisyonundan sorumlu Başkan vekili Abuzer Korkmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıya vakfın yönetim kurulu üyelerinden Mekke Kocaman, Ahmet Sivil, Eğitim Komisyonu Başkanı Aziz Akdoğan ve İstanbul’un değişik ilçelerinde görev yapan okul idareciler ve öğretmenler iştirak etti.

Adıyaman’a mal olmuş damak tadının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çiğköfte ikramının yapıldığı tanışma faslının ardından Adıyamanlılar Vakfı ile ilgili faaliyetler hakkında bilgiler veren Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Abuzer Korkmaz, İstanbul’un birçok ilçelerinde görev yapan çok sayıda eğitimcilerimizin olması Adıyaman’ın ne denli eğitme önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Korkmaz, “Eğitim alanında böylesi bir zenginliğe sahip olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bugünkü toplantı bir başlangıçtır. En büyük hedefimiz daha geniş kapsamlı bir şekilde ayda bir veya iki ayda bir İstanbul’da kamu ve özel sektörde çalışan ne kadar Adıyamanlı eğitimciler varsa bir araya getirmektir. Bundan böyle bu alanda gerçekleştireceğimiz istişare toplantıları vesilesiyle eğitimci meslektaşlarımız arasındaki var olan iletişim eksikliğini gidermeyi amaçlayacağız. Böylece hep birlikte İstanbul’da Üniversitede okuyan Adıyamanlı genç kardeşlerimize vakfımız aracılığı ile onlara nasıl yardımcı olabiliriz veya onların sıkıntılarına nasıl mazhar olabiliriz düşünceler üzerine kafa yormaya çalışacağız. Öncelikli temel felsefemiz bu olacaktır. Bu toplantının düzenlenmesine emeği geçen Vakfımızın Eğitim Komisyonu Başkanı Aziz Akdoğan kardeşimize ve bütün komisyon üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek, toplantıya katılan herkese iştiraklerinden dolayı teşekkür etti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA

..