GENÇ DİMAĞ SÖYLEŞİLERİNDE YUSUF TOSUN’LA AKİF’İ KONUŞTUK

..Genç Adıyaman Platformu Medeniyet Birimi’nin başlattığı Genç Dimağ Söyleşilerinin ilkinde, Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı ve Adıyamanlılar Vakfı başkan yardımcısı Yusuf Tosun ile vefatının 81. sene-i devriyesinde Mehmet Akif Ersoy'u anlattı.
Adıyamanlılar Vakfı Konferans Salonunda düzenlenen ve Betül Yalçın’ın sunduğu “Asım’ın nesli Akif’in izinde” konulu söyleşiye, vakfın yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Program öncesi konuşan Genç Adıyaman Platformu Sosyal Sorumluluk Birim Başkanı Seher Sav, platformun yapılan ve yapılacak olan projeleri hakkında bilgi verdi. Sav, Gençlik Platformu olarak amaçlarının birliktelik oluşturup manevi duyguları geliştirmek olduğunu belirterek öğrencilerden destek istedi.
Yazar Yusuf Tosun ise, Mehmet Akif Ersoy’un toplumdan her kademeden kişinin ismini duyduğu veya bir şekilde tanıştığı bir şair olduğunu söyledi.
Tosun,”Çok iyi bildiğimi, çok iyi bildiğimizi zannettiğimiz Mehmet Akif’i aslında bir o kadar da bilmiyoruz, tanımıyoruz. Mehmet Akif’i bugün sadece İstiklal Marşı’na sığdırmış durumdayız. Mehmet Akif denildiği zaman, Akif hakkında İstiklal Marşı ve Safahat kitabının ötesinde bir cümle kuracak çok fazla kimsemiz yok” ifadelerini kullandı.
Tosun, Mehmet Akif ile ilgili her gün yeni bilgilerin ortaya çıktığını vurguladı.
Yusuf Tosun, Mehmet Akif’in hayatını anlattı, hayatından pek bilinmeyen kesitler sundu.
Programın sonunda Genç Adıyaman Platformu Medeniyet Birimi Başkanı Ömer Çelik, Tosun’a plaket verdi.
Yazar Yusuf Tosun, söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.
Haber: Yusuf Atlıhan