ADIYAMANLILAR VAKFI, “SAFVAN’DA BULUŞALIM” PROJESİ İÇİN İLK ADIMI ATTI

.Kurulduğu günden bu yana Adıyaman’ın tanıtımı için çok sayıda projeye imza atan Adıyamanlılar Vakfı, Samsat ilçesinde meftun bulunan Sahabe Safvan b. Muattal’ın tanıtımı için de ilk adımı attı.
     Merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı’nın Mütevelli Heyeti ve Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Sahabe Safvan bin Muattal Hazretlerinin bilinirliğinin arttırılıp hak ettiği tanıtımının yapılması amacıyla düzenlenecek “Safvan’da Buluşalım” projesinin çalışmaları için ilk toplantısını gerçekleştirdi.
   Adıyaman Üniversitesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen proje toplantısına; Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Adıyaman Şubesi Başkanı Abdülhamit Ünsal, vakfın Adıyaman şubesi yönetim ve danışma kurulu üyeleri, Yeni Dünya Vakfı üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.
 Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu,  her yıl “Safvan’da buluşalım” projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Proje ile Adıyaman ve İstanbul arasında bir köprü kurulmasını amaçladıklarını belirten Göksu, ”Vakıf yöneticileri olarak resmi temaslarda bulunduk. ‘Safvan’da Buluşalım’ programı, her yılın eylül ayında gerçekleştirilecek. Amacımız çok güzel etkinlikler yaparak, Safvan bin Muattal hazretlerini herkese tanıtmak. Vakıf işleri samimiyet ve gayret gerektiriyor.” dedi.
  Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Özkartal ise, Hz. Muhammed’in (SAV) “Ashâbım yıldızlar gibidir. Hangisine tâbi olsanız hidayete erersiniz.” hadisini anımsatarak, Hz. Safvan’ın da bir yıldız olduğunu söyledi.
 “Safvan’da Buluşalım” programı için gerekli girişimlerde bulunduklarını dile getiren Özkartal şöyle devam etti:
“Hak ve batılın mücadelesi çok önemli. Vakıflar hakkı tutmalıdır. Adıyaman’ın bütün değerlerini tanıtmalıyız. Yola, hak adına çıkılmalıdır. Bu manada en büyük destekçimiz Cenab’ı Hak’tır. Herkes, düşüncesine sahip olmalıdır. Gelin birlik olalım, işi kolay tutalım. Safvan da bir yıldızdır. İnsanımızı kültürümüzle buluşturmalıyız. ‘Safvan’da Buluşalım’ etkinliği, her yılın eylül ayının ilk haftası, cumartesi-Pazar günleri yapılacak.”
 Adıyamanlılar Vakfı önceki dönem başkanı Ramazan Aksoy ise, Adıyamanlılar Vakfı’nın bir model olduğunu söyledi. Adıyaman’ı tanıtmak için vakıf olarak hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadıklarını belirten Aksoy, ”Amacımız Safvan bin Muattal hazretlerini tanıtmak. Bunun için vakıf olarak girişimlerde bulunduk. Kültürümüze, değerlerimize sahip çıkmalıyız. Biz vakıf olarak bunun için büyük bir gayret içinde olduk her zaman ve bundan sonra da bu gayretlerimiz sürecek.” diye konuştu.
Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Şahin de vaktin çok değerli olduğunu belirterek, zamanın büyük kısmının vakıf işlerine ayrılması gerektiğini vurguladı.
 Toplantıya katılan katılımcılar da proje için tek tek söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi, önerilerini sundu...