VALİ PEKMEZ VE BAŞKAN KILINÇ’TAN ADIYAMANLILAR VAKFI’NA ZİYARET

.

VALİ PEKMEZ VE BAŞKAN KILINÇ’TAN ADIYAMANLILAR VAKFI’NA ZİYARET
Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ve Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç Adıyamanlılar Vakfı’nı ziyaret etti. Ziyarette, eylül ayında yapılması planlanan “Safvan’da Buluşalım” programına ilişkin çalışmalar ele alındı.
Vali Pekmez ve Başkan Kılınç’ı vakfa gelişinde Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak, mütevelli heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanları karşıladı.
Programda, Samsat’ta meftun bulunan Sahabe Safvan bin Muattal Hazretlerinin bilinirliğinin arttırılıp hak ettiği tanıtımının yapılması amacıyla Eylül ayında düzenlenecek “Safvan’da Buluşalım” projesine ilişkin devam eden çalışmalar masaya yatırıldı.
Toplantıya Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak, Vakfın Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Komisyon Başkanları katıldı.
Programda konuşan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Pekmez ve Kılınç’a ziyaretten dolayı teşekkür etti.
“Safvan’da Buluşalım” programına ilişkin bilgi veren Aybak, şunları kaydetti:
“Vakfımıza böyle bir ziyarette bulundukları için kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah Safvan Bin Muattal’da yapacağımız etkinlikler hayırlara vesile olur. Safvan Bin Muattal hazretleri, Türkiye’de kabri kesin olarak bilinen iki sahabeden biridir. Fakat Adıyaman’da fazla tanıtılmamış, fazla bilinmiyor. Adıyaman’daki insanlarımız da fazla bilmiyor. Biz de bundan sonra Adıyaman’da yapacağımız etkinlikleri burada düzenleyelim diye düşündük. Hem buranın tanıtımına bir vesile olmuş oluruz, hem Adıyaman’ın tanıtımına bir katkı sağlamış oluruz. Her sene periyodik olarak yapacağımız programlarla böyle bir tanıtımın içerisinde olmak istiyoruz. Geniş kapsamlı olması için Valiliğimizin öncülüğünde olması gerekiyordu. Başta Valilik olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.”
PEKMEZ: ADIYAMAN’IN TANITIMI BEKLEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİL
Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ise, Adıyamanlılar Vakfı’nın büyük hizmetlerine imza attığını söyledi.
Pekmez,”Bu binayı yapmak bile başlı başına bir hizmet. Burada hemşerileri bir araya getirebilmek de önemli bir iş. Öğrencilere önemli yardımlarda bulunuyor. Adıyaman halkı adına hepinize teşekkür ediyoruz. Adıyaman, hem sahabe külliyesi açısından hem de tarihi güzellikler açısından tanıtımı beklediğimiz, istediğimiz noktada değil. Adıyaman’ı her alanda hak ettiği noktaya getirmek için hep birlikte gayret ederek elimizden geleni yapacağız. Eylül ayında ‘Safvan’da Buluşalım’ programı kapsamında Sahabe Safvan bin Muattal hazretlerinin külliyesinde bir araya geleceğiz. Sonraki süreçte de bunu tüm Türkiye’ye ve İslam alemine yayacak şekilde inşallah ilk adımı hep beraber atmış olacağız. Cumhurbaşkanımız külliyenin bitirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na talimat verdi.” İfadelerini kullandı.
KILINÇ: HERKES İŞİN BİR TARAFINDAN TUTARSA ÇOK GÜZEL İŞLER YAPARIZ
Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, başından beri Adıyamanlılar Vakfı’nı takip ettiğini dile getirdi.
Vakfın çok hayırlı işlere vesile olduğunun altını çizen Başkan Kılınç şöyle devam etti:
“Adıyamanlılar Vakfı çok hayırlı işlere vesile oldu ve olmaya da devam ediyor. Adıyamanlılar Vakfı’nın ‘hasbi’ bir duruşu var. Çok güzel zenginliklerimiz var. Bunları tanıtmamız lazım. Hem inanç, hem tarihi anlamda çok değerli zenginliklerimiz var. Hep beraber, herkesin kazanacağı formüller üzerinde durmamız lazım. Herkesin işin bir tarafından tutması lazım. Böyle hareket edersek çok güzel işler yaparız diye düşünüyorum. Safvan Bin Muattal külliyesiyle ilgili Cumhurbaşkanımız Çevre Bakanlığı’na talimat verdi. İnşaatın şimdi yüzde 20’si tamamlanmış durumda. Geri kalanı da çevre Bakanlığı ve İller Bankası’nın devreye girmesiyle inşallah en kısa zamanda tamamlanır. Bizler de belediye olarak çaba göstereceğiz.”
ÖZKARTAL: ‘SAFVAN’DA BULUŞALIM’ PROGRAMINI ÜMMETE YAYMAK İSTİYORUZ
Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Özkartal ise Adıyaman’ın tanıtımı için her fırsatı değerlendiklerini vurguladı.
İstanbul, Ankara ve Adıyaman’da “Gönül Şehri Adıyaman” panellerini düzenlediklerini hatırlatan Özkartal,”Panellere ‘Gönül Şehri Adıyaman’ ismi koyarken de tamamen Adıyaman’ın tanıtımını düşündük. ‘Safvan’da Buluşalım’ projesi, hem sahabenin bütün Adıyamanlılar tarafından biliniyor olması, hem de ülkeye ve ümmete bu işi yaymak amaçlı. Bunun birçok güzellikleri var. Gerek inancımızın gereği olarak sahabenin üzerimizde olan hakkı, var olan güzelliklerini hem Adıyaman’a, hem ülkeye ve ümmette yaymak hem de Adıyaman’ın hak ettiği tanıtımı bununla birlikte bir proje şekline dönüştürmektir.” şeklinde konuştu.
Toplantıda Vakıf Mütevelli Heyeti Üyeleri Yönetim Kurulu Üyeleri ve Komisyon başkanlarıda söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

..