ADIYAMANLILAR VAKFI ONUR KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI

.

ADIYAMANLILAR VAKFI ONUR KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI

Adıyamanlılar Vakfı Genel Merkez Onur Kurulu Üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Adıyamanlılar Vakfı bünyesinde kurulan Onur Kurulu istişare toplantısında bir araya geldi. Vakfın Bağcılar’da gerçekleştirilen toplantıya Vakfın Genel Başkanı Ömer Özkartal, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Vakfın mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri, onur kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.

ÖZKARTAL: ADIYAMANLILAR VAKFI ADIYAMAN’DA ÇOK ÖZEL, ÇOK GÜZEL BİR ÜNİVERSİTE KURABİLİR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Ömer Özkartal, Adıyaman’a yeni üniversite mesajı verdi.

Özkartal şöyle konuştu:

“Böyle bir vakıf çok ile nasip olmaz. Bunun içinde inanç var, samimiyet var, özgüven var, birçok hemşerimizin alınteri var. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Kapınıza ne zaman gelsek bizi geri çevirmediniz. Kimi parasıyla, kimi bilgisiyle kimi de çalışarak bugüne kadar geldik. Bu bina bu eser hepinizin eseridir. Ankara ve Adıyaman şubelerimiz de çalışmalarına devam ediyor. Bu bir vatan sevgisidir. Biz kendi evimizin önünü süpürmekle meşgulüz. Bize güç veriyorsunuz. Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman’da çok özel, çok güzel bir üniversite kurabilir, kurmalıdır. Bugüne kadar yapmak isteyip de yapmadığımız hiçbir şey yok. Allah hepsini nasip etti. Ben inanıyorum ki herkes kendi alanında bunun için çalışacak. Adıyamanlılar bunu yapabilecek güçtedir. Çok hayırlı olur. Adıyaman kendi bölgesinde yıldız il olur. Bunu Adıyamanlılar ve Adıyaman hak ediyor. Bilim alanında, çevre ve tarım alanında ve iş dünyasının aradığı teknik elemanları yetiştiren bir fakülte olsa çok güzel olur.”

DURSUN: ADIYAMANLILAR VAKFI HİZMETLERİYLE ÖRNEK BİR VAKIF

Sultangazi Beleidye Başkanı Abdurrahman Dursun ise Adıyamanlılar Vakfı’nda çok uzun yıllar çok kıymetli zamanlar geçirdiklerini dile getirdi.

Adıyaman’ın başarılı STK’cılık konusunda öncü illerden biri olduğunu belirten Dursun, ”Hizmet için bir araya çok hızlı gelebilen, inisiyatif alabilen çözüm üretebilen çok değerli bir birliktelik burası. Bunu uzun yıllar içerisinde buralarda yaşadık, gördük. Adıyamanlılar Vakfı verdiği hizmet ve hizmet verdiği mekân itibariyle örnek bir vakıf. Aylık 1500 öğrenciye burs vermek, o bursları toplamak kolay değil. Bu kadar güçlü bir STK’yı İstanbul’da bulmak çok zor. Emeği geçen herkese böyle bir çığır açtıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.

ÖZDEMİR: ADIYAMANLILAR VAKFI’NIN HİZMETLERİNİN HİZMETLERİNİ TAKDİRLE İZLİYORUM

Programda söz alan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise kendini “fahri Adıyamanlı” olarak tanıttı.

Adıyamanlılar Vakfı’nın örnek bir STK olduğunu altını çizen Başkan Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

“Ben de fahri Adıyamanlıyım. Adıyamanlı dostlarımızdan her zaman memnun kaldık. Allah razı olsun. Adıyamanlılar, kendilerinden emin olunan kimseler olarak bildiğimiz kişiler. Belediye olarak vakfımızla her zaman yakın ilişkiler kurduk bundan sonra da aynı ilişkiyi daha da ileri boyutlara götüreme gayreti içindeyiz. STK’lar toplumun inşasında ve ihyasında çok önemli bir rol üstleniyor. Adıyamanlılar Vakfı’nın hizmetlerinin hizmetlerini takdirle izliyorum. Bütün memleketlerimizin örnek alması gerekiyor.”

GÖKSU: BU VAKIF ADIYAMANLILARINDIR, TÜM İNSANLIĞINDIR

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu da birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

“Allah bu beraberliğimiz daim etsin. Her zaman ortak düşüncem şudur: bu vakıf Adıyamanlılardandır. Toplumundur. İnsanlığa hizmet vakfıdır” diyen Göksu, ”Vakıfların özünde gönüllere girmek, Allah’ın rızasını kazanmak vardır. İnşallah vakfımız daha uzun yıllar insanlığa hizmet edecektir. Bunun için de her birimizin vaktine, nakdine, duasına ihtiyaç vardır. Arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor, hizmet veriyor. Bu vakfa sahip çıkmak, iyi günümüzde, kötü günümüzde destek olmak insanlık adına en hayırlı iştir. Burada olmanız bile büyük bir katkıdır. “ değerlendirmesinde bulundu.

Programda çeşitli meslek dallarında yer alan Onur Kurulu Üyeleri de söz alarak hem kendilerini tanıttı hem de vakıf hizmetleri ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

..