Adıyamanlılar vakfını ziyaret eden AK parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu;

Adıyamanlılar Vakfını ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski içişleri bakanı Abdulkadir Aksu, ziyaret ettiği Adıyamanlılar Vakfında coşkulu bir şekilde karşılandı.

Karşılamaya Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, Vakıf Başkan Yardımcısı Mustafa Karlı, Vakıf Genel Müdürü Hüseyin Gözgü, Vakıf kurucularından Ömer Özkartal, AGİD Başkanı Ahmet Ural, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Komisyon başkanları katıldı.
    Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, Vakfın kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalara değindi. Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı, gerek “açılım” konusunda ve gerekse “referandum” konusunda üzerine düşen görevi laiki ile yaptığını söyledi.
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu’nun Türkiye’nin yetiştirdiği ender insanlarından biri olduğunu da söyleyen Bayhan, böylesi değerli bir ağabeyimizi vakfımızda ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Bayhan, “Bu ülke hepimizindir. Bu ülkede dili, dini ve ırkı ne olursa olsun herkesin rahatça yaşama ihtiyacı vardır. Demokratik, hak ve özgürlüklerle alakalı bugüne kadar üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirdiğimize inanıyorum” dedi.
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu ise yaptığı konuşmada Adıyamanlılar Kültür Merkezi gibi güzel bir mekânı inşa ederek hemşehrilerini bir çatı altında toplayan vakıf yöneticileri başta olmak üzere bütün Adıyamanlılara şükran borçlu olduğunu söyledi.
   Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı Necati Karagöz ile birlikte Adıyamanlılar Vakfını ziyaret eden Aksu, 25 Temmuz’da Başbakanımızın Adıyaman’da düzenlediği miting bugüne kadar düzenlenen en kalabalık ve en coşkulu mitinglerinden biri olduğunu kaydederek, Adıyaman ile her zaman iftar duyduğunu söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Aksu, Adıyamanlıları iki önemli konuda teşekkür etti. Bunlardan birincisi coşkulu geçen miting, bir diğeri ise Adıyamanlılar vakfının İstanbul’da kendi hemşehrilerine yönelik yaptığı Kültür Merkezidir dedi.
   12 Eylülde yapılacak olan referandum konusuna değinerek vatandaşları demokratikleşmeye giden bu önemli yolda üzerine düşen görev en iyi şekilde yapması gerektiğini söyleyen Aksu, “Bugün şartları itibariyle Türkiye’nin en büyük ihtiyacı 1980 darbe anayasasının değişmesidir. İlk etapta bu 26 maddeyi değiştirerek bir adım attık. Bu maddeler elbette bizi tatmin etmeyebilir ama en azından bunu önemli bir adım olarak görmek lazım. Allah kısmet ederse bir sonraki seçimde yine sizlerin desteğinizle anayasanın 4 maddesi hariç diğer bütün maddeleri değiştirerek bu ülkede darbe izlenimlerine son vermek bizim boynumuzun borcudur. Daha demokratik ve daha özgürlükçü bir anayasa çıkaracağız. Böylece İstikbalimiz olan çocuklarımızı çok daha demokratik ve özgürlükçü bir Türkiye armağan etmek ve onların her yönü ile mutlu olmasını sağlamak bizim görevimizdir. Türkiye AK parti hükümeti 8 yıllık iktidarı döneminde en fazla önem verdiği konulardan bir tanesi de insan hak ve özgürlükleriyle birlikte demokratikleşmeye yönelik açılımlardır. Diyalog ve uzlaşmaya büyük önem vererek mümkün olduğu kadar zamanımızın büyük bir kısmını halk ile iç içe geçirdik. Bugün bu güzel mekanda siz değerli hemşerilerimle birlikte olmaktan son derece büyük mutluluk duyuyorum” diyerek herkese teşekkür etti.
Toplantı sonrasında Adıyaman’ın şairlerinden olan Ziya Taştan okumuş olduğu 12 Eylül şiirinden dolayı büyük bir alkış aldı. Aksu ise, Taştan’ı 12 Eylül de yaşadığı hayat hikâyesiyle alakalı bestelediği şiir için teşekkür etti.
Ressam Remzi Taşkıran ise, Adıyamanlılar Vakfı adına Abdulkadir Aksu’ya Adıyaman yöresine has yapmış olduğu Ters Lale fotoğrafını hediye etti. Adıyaman Genç İşadamları Derneği (AGİD) Başkanı Ahmet Ural ise plaket hediye ederek ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.