Vakıf Başkanı Özkartal, Hemşehrisi Ünlü Sosyolog Mesut Yeğen’i Ziyaret Etti

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal beraberinde Vakıf yönetim kurulu Üyesi Cuma Durak ile birlikte ilk resmi ziyaretini hemşehrisi ve akrabası olan İstanbul Şehir Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak göreve yeni başlayan Prof. Dr. Mesut Yeğen’i ziyaret etti.
Aslen Adıyaman Gerger ilçesi Üçkaya (Taraksu) köyünden olup, uzun yıllar Ankara ODTÜ öğretim görevlisi olarak görev yaptıktan sonra Ülker grubunun yeni kurmuş olduğu İstanbul Şehir Üniversitesine öğretim görevlisi olarak göreve başlayan Prof. Dr. Mesut Yeğen, yıllar sonra akrabaları olan Ömer Özkartal ve Cuma Durak’ı ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Son zamanlarda hükümetin başlatmış olduğu Kürt açılımı ilgili düşüncelerini ve birikimlerini kamuoyuyla paylaşan ve bu konuda barışçıl bir yol sergileyerek demokratik düşüncesiyle herkesin saygınlığını kazanan Prof. Dr. Mesut Yeğen, yeni kurulan İstanbul Şehir Üniversitesinde göreve başlamaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ve Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Durak ise, hemşehrisi Prof. Dr. Mesut Yeğen’in İstanbul Şehir Üniversitesi gibi seçkin bir Üniversitede göreve başlamasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, böylesi seçkin bilim adamları hemşehrilerimizin sayısının artarak devam etmesi temennisinde bulundular.