GÜNEŞE YÜRÜMEK” SEMPOZYUMU KİTAPLAŞTI

10-12 Ekim 2008 tarihlerinde Adıyaman’da ikincisi gerçekleşen “GÜNEŞE YÜRÜMEK” sempozyumu kitaplaşarak raflarda yerini aldı.
Adıyamanlılar Vakfı tarafından kitap haline getirilen sempozyumun kitabı Prof. Dr. Said Öztürk ve Yusuf Tosun tarafından hazırladı. Kitap kapağını Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Mustafa Gündüz ve Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan açılış konuşma metni ve önsözleriyle başlıyor. Kitabın ana teması “Adıyaman ve turizm” olan bu kitapta otuz civarında bilim adamının bildirileri yer aldığı belirtildi.
Yeni çıkarılan “Güneşe Yürümek” kitabıyla ilgili bir açıklama yapan Adıyamanlılar Vakfı Nevzat Bayhan, kitabın gerek yaşadığımız dönem içerisinde ve gerekse gelecek zamanlarda yeni yetişen kuşaklar açısından son derece önemli bir kaynak olabileceğini söyledi. Bayhan, “Adıyaman yöremizin tarihi ve turistik değerlerini ele alınmakla birlikte ilimizin bölge ekonomisine sağladığı katkılarla ilgili konuların masaya yatırıldığı bu kitapta dikkati çeken en önemli hususlarından bir tanesi de açık hava müzesi olan bu güzel şehrin içinde barındırdığı değerlerin bugüne kadar henüz keşfedilmediği konular ve yüzyıllardır var olan kültürel zenginlikler yer alıyor. Kitabın düzenlenmesinde ve yayınlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yeni çıkan kitabın önümüzdeki gönlerde 21-27 Haziran tarihlerinde Adıyaman’da yapılacak olan Kommagene festivalinde ve yine 24-25 Haziran’da yapılacak olan Uluslar arası Kommagene Kültür, Sanat ve Turizm Sempozyumunda dağıtılacağı kaydedildi.