Adıyamanlılar Gecesi Muhteşemdi.

İstanbul’da Sultangazi belediyesi tarafından İftar çadırında düzenlenen ve binlerce vatandaşların katıldığı Adıyamanlılar gecesi tam anlamıyla muhteşem oldu.

Mavi Karadeniz TV’ nin Program yapımcılarından Abdurrahman Uzun’un sunuculuk yaptığı ve çiğköftenin ikram edildiği geceye Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti Bölge Koordinatörü ve eski Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Mustafa Karlı, AK Parti Sultan Gazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavak, Bazı Kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşların Temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Adıyaman’dan gelen ve Adıyaman yöresinin sevilen sanatçılarından Delal Metin’in yer aldığı Harfhane ekibi söylediği bir birinden güzel türkülerle geceye katılan binlerce kişiye keyifli dakikalar yaşatırken, özelikle Adıyaman halkoyunun sergilediği çeşitli oyunlarla birlikte daha evvel Fırat’ın serin sularına kapılarak hayatını kaybeden olayla ilgili “Durdurun şu Fırat’ı bu yıl akmasın” dramatik olayını canlandırması salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Olayı canlandıran folklor ekibi ise ayakta alkışlandı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay; “En Güzel Gece Adıyamanlıların Gecesiydi”

İlçesi’nde Adıyamanlılara önemli derecede değer vermekle bilinen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, geceye binlerce vatandaşların katıldığını görünce duygularını şöyle dile getirdi. “Adıyamanlılar bu gece geleneklerin vazgeçilemez olan kültürünün yanında dile getirilen yöre türküleriyle ve folklor ekibinin güzel oyunlarıyla beraber tam anlamıyla görkemli bir gece yaşattıkları için çok mutlu oldum. Bana göre Ramazan ayı boyunca bu ana kadar düzenlenen en güzel gece Adıyamanlıların gecesiydi. Özelikle Folklor ekibimizin Fırat’ın serin sularına kapılan insanların o dramatik görüntüleriyle ilgili sahneyi seyrederken gözyaşlarıma hakım olamadım. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Özelikle Adıyamanlı Başkan Vekilim Sayın Av. Hacı Orhan’ın organizasyonu öncülüğünde tertiplenen bu anlamlı geceye katkısı olan ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Eski Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu; “Gece Tam Anlamıyla Muhteşemdi”

Mübarek Ramazan ayının yaşanılabilir en iyi gecelerinden birini yaşadığını söyleyen eski Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, “Görünen o ki Sultangazi Belediyemiz yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen Ramazan ayına tam manasıyla hazırlıklı girerek halkın büyük takdirini kazandığını görüyorum. Hakikaten satar gecelerinden birini bu gece yaşadık. Değerli başkanımızın bu çalışmalarını yerinde görmekten mutluluk duydum. Binlerce hemşehrimizin büyük ilgi gösterdiği bu muhteşem geceyi seyrederken gerçekten çok mutlu oldum. Bana göre en anlamlısı ise Sayın Belediye Başkanımızın geceye katılarak bizi şereflendirmesi olmuştur. Kendisine hasetsen teşekkürlerimi sunuyorum. Adıyaman Harfhane ekibinin müzik ziyafetiyle birlikte halk oyunlarında görev alan bütün kardeşlerime ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda bu güzel gecenin organizasyonunda görev alan herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Stantları ziyaret eden Göksu, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı

Adıyamanlılar gecesinden hemen sonra gece saat 01.30 kadar hemşehrileri olan Sultangazi Belediye Başkan Vekili Av. Hacı Orhan, Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Mustafa Karlı ve Sultangazi AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavak ile birlikte iftar çadırın yanında kurulan değişik illerin stantlarını gezerek vatandaşların sıkıntılarını dinleyen eski Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu gittiği her yerde vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Ziyaret sırasında Kapadokya Bölgesi Dernekleri Birliği Başkanı Adem Karaca Göksu ya halıdan elle dokunan Atatürk Resmi ve Türk Bayrağı olan iki ayrı halı hediye etti. Göksu ise; Kapadokya Bölgesi Dernekleri Birliği Başkanı Adem Karaca ya bu jestten dolayı kendilerine teşekkür etti.